RECEPTEK

Burgonya lepény piros paprikával.

Burgonya lepény piros paprikával.

Finom lepény kivételes a sok színűségével és csodálatos ízével.

recept,recept fotó,burgonya,kápia paprika, friss,Húsnélküli ételek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

24

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
finomliszt80gramm
fokhagyma4gerezd
hagyma50gramm
kápia paprika, friss250gramm
majoránna1.5teáskanál
repceolaj-
1teáskanál
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa2evőkanál

 

Recept

1. 

burgonya 800 gramm  hagyma 50 gramm

A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk...

2. 

... és finomra reszeljük.

3. 

fokhagyma 4 gerezd  tyúk tojás 2 darab   1 teáskanál

Hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát, tojást, sót, ...

4. 

finomliszt 80 gramm

...lisztet...

5. 

majoránna 1.5 teáskanál

....és a majoránnát. Összekeverjük.

6. 

kápia paprika, friss 250 gramm

A paprikákat megtisztítjuk, megmossuk, finomra lereszeljük.

7. 

Belekeverjük a burgonya tésztába.

8. 

zsemlemorzsa 2 evőkanál

Kevés zsemlemorzsával besűrítjük.

9. 

repceolaj

Egy kanál segítségével forró olajba helyezzük a tésztát. A tésztát lepényszerűre kenjük szét és az egyik oldaláról...

10. 

...majd a másik oldaláról is kisütjük.

11. 

A megsült lepényeket kiszedjük az olajból és konyhai papírtörlő segítségével felszívjuk a felesleges olajat.

12. 

Tartármártással tálaljuk, vagy köretként például egy finom bableves mellé.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés