Burgonya lepény piros paprikával.
Finom lepény kivételes a sok színűségével és csodálatos ízével.
recept,recept fotó,burgonya,kápia paprika, friss,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 800 | gramm | |
finomliszt | 80 | gramm | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 50 | gramm | |
kápia paprika, friss | 250 | gramm | |
majoránna | 1.5 | teáskanál | |
repceolaj | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsemlemorzsa | 2 | evőkanál |
Recept
2.
... és finomra reszeljük.
3.
fokhagyma 4 gerezd • tyúk tojás 2 darab • só 1 teáskanál
Hozzáadjuk a megtisztított, préselt fokhagymát, tojást, sót, ...
7.
Belekeverjük a burgonya tésztába.
9.
Egy kanál segítségével forró olajba helyezzük a tésztát. A tésztát lepényszerűre kenjük szét és az egyik oldaláról...
10.
...majd a másik oldaláról is kisütjük.
11.
A megsült lepényeket kiszedjük az olajból és konyhai papírtörlő segítségével felszívjuk a felesleges olajat.
12.
Tartármártással tálaljuk, vagy köretként például egy finom bableves mellé.
Jó étvágyat!