szakacsreceptek.hu

Grenadírmars

    

Kitűnő grenadír, vagy grenadírmars, illetve krumplis tészta. Az elkészítéséhez használhatunk maradék főtt krumplit, vagy tésztát, esetleg főzhetünk frisset is.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya1200gramm
hagyma300gramm
napraforgó olaj4evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
0
1teáskanál
tészta- kockák400gramm
víz0

1. A krumpli elkészítése

burgonya 1200 gramm    víz

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és megfőzzük sós vízben. A vizet leöntjük.

A krumpli elkészítése

2. Tészta elkészítése

tészta- kockák 400 gramm    víz

Tésztát - csőtésztát, orsós tésztát, makarónit, stb. sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

3. Hagyma elkészítése

hagyma 300 gramm   1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  napraforgó olaj 4 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Pirítás után levesszük a tűzről, sót és őrölt piros paprikát keverünk. A krumplit összekeverjük a tésztával, hozzákeverjük a paprikás hagymát, és alaposan átkeverjük, de óvatosan, hogy a krumplit ne törjük össze.

Hagyma elkészítése

4. Tálaljuk 1.

Az így elkészült grenadírt azonnal melegen tálalhatjuk, savanyúsággal.

5. Besütés

A grenadírt belerakjuk egy mélyebb sütőtálba és közepes lángon sütőben 30 percig sütjük.

Besütés

6. Tálalás 2.

A grenadírt besütve savanyúsággal tálaljuk.

Tálalás 2.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés