szakacsreceptek.hu

Grenadírmars

Kitűnő grenadír, vagy grenadírmars, illetve krumplis tészta. Az elkészítéséhez használhatunk maradék főtt krumplit, vagy tésztát, esetleg főzhetünk frisset is.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya1200gramm
Hagyma300gramm
Napraforgó olaj4evőkanál
Piros paprika, őrölt2teáskanál
g
1teáskanál
Tészta400gramm
Vízl

1. A krumpli elkészítése

burgonya 1200 g    víz

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és megfőzzük sós vízben. A vizet leöntjük.

A krumpli elkészítése

2. Tészta elkészítése

tészta 400 g    víz

Tésztát - csőtésztát, orsós tésztát, makarónit, stb. sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

3. Hagyma elkészítése

hagyma 300 g   1 TK  piros paprika, őrölt 2 TK  napraforgó olaj 4 EK

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Pirítás után levesszük a tűzről, sót és őrölt piros paprikát keverünk. A krumplit összekeverjük a tésztával, hozzákeverjük a paprikás hagymát, és alaposan átkeverjük, de óvatosan, hogy a krumplit ne törjük össze.

Hagyma elkészítése

4. Tálaljuk 1.

Az így elkészült grenadírt azonnal melegen tálalhatjuk, savanyúsággal.

5. Besütés

A grenadírt belerakjuk egy mélyebb sütőtálba és közepes lángon sütőben 30 percig sütjük.

Besütés

6. Tálalás 2.

A grenadírt besütve savanyúsággal tálaljuk.

Tálalás 2.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés