Grenadírmars

Kitűnő grenadír, vagy grenadírmars, illetve krumplis tészta. Az elkészítéséhez használhatunk maradék főtt krumplit, vagy tésztát, esetleg főzhetünk frisset is.
recept,recept fotó,burgonya,tészta- kockák,piros paprika, őrölt,Húsnélküli ételek,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1200 1104 | gramm kcal | |
hagyma | 300 132 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 4 540 | evőkanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tészta- kockák | 400 1440 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal |
Recept
1. A krumpli elkészítése
burgonya 1200 gramm • só • víz
A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, és megfőzzük sós vízben. A vizet leöntjük.

2. Tészta elkészítése
tészta- kockák 400 gramm • só • víz
Tésztát - csőtésztát, orsós tésztát, makarónit, stb. sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
3. Hagyma elkészítése
hagyma 300 gramm • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • napraforgó olaj 4 evőkanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk. Pirítás után levesszük a tűzről, sót és őrölt piros paprikát keverünk. A krumplit összekeverjük a tésztával, hozzákeverjük a paprikás hagymát, és alaposan átkeverjük, de óvatosan, hogy a krumplit ne törjük össze.

4. Tálaljuk 1.
Az így elkészült grenadírt azonnal melegen tálalhatjuk, savanyúsággal.
5. Besütés
A grenadírt belerakjuk egy mélyebb sütőtálba és közepes lángon sütőben 30 percig sütjük.

6. Tálalás 2.
A grenadírt besütve savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat!