RECEPTEK

Burgonyalepény kukoricával

Burgonyalepény kukoricával

Tizennyolc darab nagyszerű lepény kukoricás ízzel.

recept,recept fotó,burgonya,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,Húsnélküli ételek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1200gramm
finomliszt100gramm
fokhagyma25gramm
hagyma300gramm
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású285gramm
napraforgó olaj-
2teáskanál
tyúk tojás4darab
zsemlemorzsa100gramm

 

Recept

1. 

burgonya 1200 gramm

A burgonyát meghámozzuk és vastagan lereszeljük.

2. 

hagyma 300 gramm

A burgonyába belereszeljük a megpucolt hagymát.

3. 

 2 teáskanál

Hozzáadjuk a sót és botmixerrel lágyan pépesítjük.

4. 

morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 285 gramm  fokhagyma 25 gramm

Beleszórjuk a leszűrt konzerv csemegekukoricát és újra könnyedén mixereljük. Belekeverjük a préselt fokhagymát.

5. 

tyúk tojás 4 darab  finomliszt 100 gramm  zsemlemorzsa 100 gramm

Hozzáadjuk a tojást, lisztet, zsemlemorzsát. Alaposan összekeverjük.

6. 

napraforgó olaj

Egy serpenyőbe forró olajjal belehelyezzük a lepényeket (egy lepényre kb 2-3 leveses kanál masszát). Mindkét oldalról megpirítjuk. Megpirítva ráhelyezzük a papír konyhatörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit