RECEPTEK

Finom cukkinis lepény burgonyával

Finom cukkinis lepény burgonyával

Népszerű zöld lepény a cukkini-szezonban.

recept,recept fotó,cukkini,burgonya,Húsnélküli ételek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya800gramm
cukkini1kilogramm
finomliszt2evőkanál
fokhagyma5gerezd
hagyma100gramm
majoránna2evőkanál
repceolaj-
1teáskanál
tyúk tojás2darab
zsemlemorzsa2evőkanál

 

Recept

1. 

cukkini 1 kilogramm   1 teáskanál  hagyma 100 gramm  burgonya 800 gramm

A cukkinit megmossuk és durván lereszeljük. Sózzuk, keverjük össze és hagyjuk állni. Hámozzuk meg és reszeljük finomra a hagymát. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Hagyjuk őket állni. Csöpögtessük le a cukkiniről a vizet (kb. 200 ml).

2. 

fokhagyma 5 gerezd

Keverje a hagymát és a megtisztított, összepréselt fokhagymagerezdeket a cukkinihez.

3. 

A burgonyát is lecsepegtetjük, és a vizet egy tálban felfogjuk. Adjuk a burgonyát a cukkinihez, öntsük le a vizet a tál felszínéről, és a tál aljára ülepedett keményítőt tegyük vissza a burgonyához.

4. 

tyúk tojás 2 darab  finomliszt 2 evőkanál  zsemlemorzsa 2 evőkanál  majoránna 2 evőkanál

Adjuk hozzá a tojásokat, egy kevés lisztet és a zsemlemorzsát. Keverjük össze és keverjük bele a majoránnát.

5. 

repceolaj

Süssük meg a lepényeket egy kevés forró olajban mindkét oldalukon.

6. 

A megsülteket tegyük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés