Finom cukkinis lepény burgonyával

Népszerű zöld lepény a cukkini-szezonban.
recept,recept fotó,cukkini,burgonya,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 800 736 | gramm kcal | |
| cukkini | 1 180 | kilogramm kcal | |
| finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
| fokhagyma | 5 27 | gerezd kcal | |
| hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
| majoránna | 2 35 | evőkanál kcal | |
| repceolaj | 0 ?? | kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
| zsemlemorzsa | 2 112 | evőkanál kcal |
Recept
1.
cukkini 1 kilogramm • só 1 teáskanál • hagyma 100 gramm • burgonya 800 gramm
A cukkinit megmossuk és durván lereszeljük. Sózzuk, keverjük össze és hagyjuk állni. Hámozzuk meg és reszeljük finomra a hagymát. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük. Hagyjuk őket állni. Csöpögtessük le a cukkiniről a vizet (kb. 200 ml).

2.
fokhagyma 5 gerezd
Keverje a hagymát és a megtisztított, összepréselt fokhagymagerezdeket a cukkinihez.

3.
A burgonyát is lecsepegtetjük, és a vizet egy tálban felfogjuk. Adjuk a burgonyát a cukkinihez, öntsük le a vizet a tál felszínéről, és a tál aljára ülepedett keményítőt tegyük vissza a burgonyához.

4.
tyúk tojás 2 darab • finomliszt 2 evőkanál • zsemlemorzsa 2 evőkanál • majoránna 2 evőkanál
Adjuk hozzá a tojásokat, egy kevés lisztet és a zsemlemorzsát. Keverjük össze és keverjük bele a majoránnát.


6.
A megsülteket tegyük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön.

Jó étvágyat!























