RECEPTEK

Édesburgonya cukkinivel és indiai fűszerekkel

Édesburgonya cukkinivel és indiai fűszerekkel

Az édesburgonya és cukkini tál tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Diétás vacsorához fő fogásként szolgáljuk fel. Az étel köretként is használható nem vegetáriánus ételekhez.

recept,recept fotó,Garam masala fűszer,édesburgonya,cukkini,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,,Gluténmentes ,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Garam masala fűszer1teáskanál
cukkini500gramm
fokhagyma5gramm
gyömbérgyökér5gramm
napraforgó olaj2evőkanál
1teáskanál
-
víz2evőkanál
vöröshagyma50gramm
édesburgonya500gramm

 

Recept

1. 

vöröshagyma 50 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

A hagymát hámozzuk meg, vágjuk fel és kevés olajon pirítsuk meg.

2. 

fokhagyma 5 gramm  gyömbérgyökér 5 gramm

A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és mindkettőt lereszeljük.

3. 

Garam masala fűszer 1 teáskanál

A sült hagymához adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és az indiai fűszerkeveréket. Süssük egy darabig.

4. 

édesburgonya 500 gramm

Az édesburgonyát megmossuk, a keményebb végeit levágjuk és az esetleges hiányosságokat kivágjuk :) (ne hámozzuk). Kockákra vágjuk ...

5. 

 1 teáskanál  víz 2 evőkanál

...adjuk hozzá a hagymához, sózzuk, keverjük össze, öntjük fel vízzel és pároljuk 15 percig fedő alatt.

6. 

cukkini 500 gramm

A cukkinit megmossuk és kockára vágjuk.

7. 

Adjuk hozzá a cukkinit az édesburgonyához, keverjük össze és pároljuk együtt körülbelül 10 percig.

8. 

Ízlés szerint adhatunk hozzá sót.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit