Édesburgonya cukkinivel és indiai fűszerekkel
Az édesburgonya és cukkini tál tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Diétás vacsorához fő fogásként szolgáljuk fel. Az étel köretként is használható nem vegetáriánus ételekhez.
recept,recept fotó,Garam masala fűszer,édesburgonya,cukkini,Húsnélküli ételek,Vegetáriánus receptek,Vegán receptek,,Laktózmentes ,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
kategóriak
Húsnélküli ételek Vegetáriánus receptek Vegán receptek Laktózmentes Gluténmentes Szezon - Cukkini
Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | 1 | teáskanál | |
cukkini | 500 | gramm | |
fokhagyma | 5 | gramm | |
gyömbérgyökér | 5 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 2 | evőkanál | |
vöröshagyma | 50 | gramm | |
édesburgonya | 500 | gramm |
Recept
1.
vöröshagyma 50 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
A hagymát hámozzuk meg, vágjuk fel és kevés olajon pirítsuk meg.
2.
fokhagyma 5 gramm • gyömbérgyökér 5 gramm
A fokhagymát és a gyömbért meghámozzuk, és mindkettőt lereszeljük.
3.
Garam masala fűszer 1 teáskanál
A sült hagymához adjuk hozzá a fokhagymát, gyömbért és az indiai fűszerkeveréket. Süssük egy darabig.
4.
édesburgonya 500 gramm
Az édesburgonyát megmossuk, a keményebb végeit levágjuk és az esetleges hiányosságokat kivágjuk :) (ne hámozzuk). Kockákra vágjuk ...
5.
só 1 teáskanál • víz 2 evőkanál
...adjuk hozzá a hagymához, sózzuk, keverjük össze, öntjük fel vízzel és pároljuk 15 percig fedő alatt.
7.
Adjuk hozzá a cukkinit az édesburgonyához, keverjük össze és pároljuk együtt körülbelül 10 percig.
Jó étvágyat!