Brokkolikrémleves burgonyával.

Lágy ízletes krémleves tejföllel.
recept,recept fotó,burgonya,brokkoli,habtejszín (30-33%),Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
brokkoli | 500 165 | gramm kcal | |
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
finomliszt | 20 70 | gramm kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
habtejszín (30-33%) | 250 778 | milliliter kcal | |
szerencsendió, őrölt | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
víz | 600 1326 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • víz 200 milliliter • só ½ teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2.
brokkoli 500 gramm • víz 400 milliliter • só ½ teáskanál
A brokkolit megmossuk, rózsáira bontjuk és sós vízben megfőzzük.


4.
Egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a megfőtt burgonyát a vízzel együtt amiben a burgonya főtt.

5.
zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • habtejszín (30-33%) 250 milliliter • finomliszt 20 gramm • szerencsendió, őrölt
Tejben és tejfölben lisztet habarunk szét és a levesbe öntjük, majd felforraljuk. Csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.

Jó étvágyat!