szakacsreceptek.hu

Brokkolikrémleves burgonyával.

    

Lágy ízletes krémleves tejföllel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
brokkoli500gramm
burgonya400gramm
finomliszt20gramm
fokhagyma1gerezd
habtejszín (30-33%)250milliliter
szerencsendió, őrölt-
1teáskanál
-
vaj30gramm
víz600milliliter
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. 

burgonya 400 gramm  víz 200 milliliter   ½ teáskanál

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

brokkoli 500 gramm  víz 400 milliliter   ½ teáskanál

A brokkolit megmossuk, rózsáira bontjuk és sós vízben megfőzzük.

3. 

fokhagyma 1 gerezd

Miután a brokkoli megfőtt, fokhagymával együtt turmixoljuk ki.

4. 

Egy fazékba öntjük, hozzáadjuk a megfőtt burgonyát a vízzel együtt amiben a burgonya főtt.

5. 

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  finomliszt 20 gramm  szerencsendió, őrölt

Tejben és tejfölben lisztet habarunk szét és a levesbe öntjük, majd felforraljuk. Csipetnyi szerecsendióval ízesítjük.

6. 

vaj 30 gramm 

Hogy finomabb legyen egy kis vajat adhatunk hozzá. És ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés