szakacsreceptek.hu

Savanyú krumplileves

    

Recept egy klasszikus fehér savanyú krumplileves elkészítésére. A levest ugyanúgy gyorsan elkészítjük, mint ahogy azt régen anyukám, nagymamám, dédmamám készítette...

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya400gramm
ecet2evőkanál
finomliszt2evőkanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
1teáskanál
-
tejföl (14-18%)200gramm
vaj50gramm
víz1liter
zsírszegény tej 1,5%1liter

1. 

burgonya 400 gramm  víz 1 liter   1 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, megmossuk, és kisebb kockákra vágjuk, és sós vízben (kb 15 percig) puhára főzzük.

2. 

zsírszegény tej 1,5% ½ liter

Tejet adunk hozzá és forrásba hozzuk.

3. 

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tejföl (14-18%) 200 gramm  finomliszt 2 evőkanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A tejben jól elkeverjük a tejfölt, lisztet és az őrölt pirospaprikát.

4. 

  ecet 2 evőkanál

A habarást hozzáöntjük a krumpli alaphoz, és 3 - 4 percig állandó keverés mellett főzzük. Levesszük a tűzről, és ízlés szerint sózzuk és ecetezzük. Ecettel úgy ízesítjük, hogy evőkanalanként adjuk a leveshez, és kóstolgatjuk. Soha nem öntjük az ecetet a levesbe üvegből.

5. 

vaj 50 gramm

Amikor a levest levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, ameddig a vaj el nem olvad.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés