RECEPTEK

Gazdag zöldségleves

Gazdag zöldségleves

Sűrű leves, teli nagyszerű zöldséggel és burgonyagaluskával, amely az egész családot rabul ejti.

recept,recept fotó,Cukorborsó,répa,zeller,karalábé,petrezselyem,burgonya,burgonya,póréhagyma,cukkini,Zöldséglevesek

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Cukorborsó200gramm
burgonya400gramm
cukkini250gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt60gramm
karalábé250gramm
kurkuma fűszerkeverék½teáskanál
köménymag, darált½teáskanál
petrezselyem200gramm
póréhagyma250gramm
répa250gramm
2teáskanál
vaj50gramm
víz0
zeller200gramm

 

Recept

1. 

répa 250 gramm  zeller 200 gramm  karalábé 250 gramm  petrezselyem 200 gramm  burgonya 250 gramm

A zöldséget megpucoljuk és megmossuk. A burgonyát kis kockákra vágjuk. A maradék zöldség egy részét vastagon lereszeljük, a másik részét felszeleteljük.

2. 

vaj 50 gramm

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat.

3. 

 2 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A vajhoz hozzáadjuk az elkészített zöldséget, sót és fűszert, majd 5 percig megpirítjuk a zöldséget.

4. 

póréhagyma 250 gramm

A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez a lábasban...

5. 

víz

...majd felöntjük vízzel, hogy éppen ellepje. Felforraljuk és 10 percig főzzük.

6. 

Cukorborsó 200 gramm

Tíz perc főzést követően hozzáadjuk a leveshez a borsót...

7. 

cukkini 250 gramm

... és a megmosott és felszeletelt cukkinit.

8. 

További 10 percig főzzük.

9. 

burgonya 150 gramm  finomliszt 60 gramm  víz

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és lágyra lereszeljük. Összekeverjük a lisztel, és szükség szerint vízzel, hogy galuska tészta jöjjön létre.

10. 

A galuska tésztát nokedli szaggató segítségével egyenesen a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák a leves tetejére nem úsznak fel /kb. 8-10 perc/.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés