Gazdag zöldségleves

Sűrű leves, teli nagyszerű zöldséggel és burgonyagaluskával, amely az egész családot rabul ejti.
recept,recept fotó,Cukorborsó,répa,zeller,karalábé,petrezselyem,burgonya,burgonya,póréhagyma,cukkini,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek › Szezon - Cukkini › Szezon - Zeller › Szezon- Karalábé › Szezon - Póréhagyma › Szezon - Sárgarépa › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
Cukorborsó | 200 84 | gramm kcal | |
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
cukkini | 250 45 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 60 209 | gramm kcal | |
karalábé | 250 73 | gramm kcal | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ 8 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
petrezselyem | 200 126 | gramm kcal | |
póréhagyma | 250 115 | gramm kcal | |
répa | 250 113 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zeller | 200 100 | gramm kcal |
Recept
1.
répa 250 gramm • zeller 200 gramm • karalábé 250 gramm • petrezselyem 200 gramm • burgonya 250 gramm
A zöldséget megpucoljuk és megmossuk. A burgonyát kis kockákra vágjuk. A maradék zöldség egy részét vastagon lereszeljük, a másik részét felszeleteljük.


3.
só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A vajhoz hozzáadjuk az elkészített zöldséget, sót és fűszert, majd 5 percig megpirítjuk a zöldséget.

4.
póréhagyma 250 gramm
A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez a lábasban...




8.
További 10 percig főzzük.

9.
burgonya 150 gramm • finomliszt 60 gramm • víz
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és lágyra lereszeljük. Összekeverjük a lisztel, és szükség szerint vízzel, hogy galuska tészta jöjjön létre.

10.
A galuska tésztát nokedli szaggató segítségével egyenesen a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák a leves tetejére nem úsznak fel /kb. 8-10 perc/.

Jó étvágyat!