Gazdag zöldségleves
![Gazdag zöldségleves](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002197/img_hu_4x3/gazdag-zoldsegleves_00180.jpg)
Sűrű leves, teli nagyszerű zöldséggel és burgonyagaluskával, amely az egész családot rabul ejti.
recept,recept fotó,Cukorborsó,répa,zeller,karalábé,petrezselyem,burgonya,burgonya,póréhagyma,cukkini,Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
kategóriak
Zöldséglevesek Szezonális receptek Szezon - Cukkini Szezon- Karalábé Szezon - Sárgarépa Szezon - Póréhagyma Szezon - Zeller Szezon - Burgonya
Hozzávalók
Hozzávalók
Cukorborsó | 200 | gramm | |
burgonya | 400 | gramm | |
cukkini | 250 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 60 | gramm | |
karalábé | 250 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | ½ | teáskanál | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
petrezselyem | 200 | gramm | |
póréhagyma | 250 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 0 | ||
zeller | 200 | gramm |
Recept
1.
répa 250 gramm • zeller 200 gramm • karalábé 250 gramm • petrezselyem 200 gramm • burgonya 250 gramm
A zöldséget megpucoljuk és megmossuk. A burgonyát kis kockákra vágjuk. A maradék zöldség egy részét vastagon lereszeljük, a másik részét felszeleteljük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9383.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9386.jpg)
3.
só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • kurkuma fűszerkeverék ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A vajhoz hozzáadjuk az elkészített zöldséget, sót és fűszert, majd 5 percig megpirítjuk a zöldséget.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9390.jpg)
4.
póréhagyma 250 gramm
A póréhagymát megpucoljuk, megmossuk és karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez a lábasban...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9397.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9394.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9374.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9400.jpg)
8.
További 10 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9401.jpg)
9.
burgonya 150 gramm • finomliszt 60 gramm • víz
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és lágyra lereszeljük. Összekeverjük a lisztel, és szükség szerint vízzel, hogy galuska tészta jöjjön létre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9403.jpg)
10.
A galuska tésztát nokedli szaggató segítségével egyenesen a levesbe szaggatjuk. Addig főzzük, amíg a galuskák a leves tetejére nem úsznak fel /kb. 8-10 perc/.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002197/small/IMG_9410.jpg)
Jó étvágyat!