szakacsreceptek.hu

Zöldség krémleves

    

Finom leves teli egészséges zöldséggel.Só hozzáadása nélkül gyerekek is fogyaszthatják.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
finomliszt10gramm
karalábé300gramm
karfiol300gramm
kel150gramm
köménymag, darált½teáskanál
petrezselyem zöldje2evőkanál
répa150gramm
½teáskanál
-
tejföl (14-18%)200gramm
víz1500milliliter

1. 

karalábé 300 gramm  répa 150 gramm  kel 150 gramm  karfiol 300 gramm  víz 1500 milliliter  köménymag, darált ½ teáskanál   ½ teáskanál

Megpucoljuk a zöldséget, megmossuk, felszeleteljük és 35 percig főzzük. Hozzáadunk egy kis köményt és sót. A fazekat főzés közben ne fedjük teljesen le a fedővel. A megfőtt zöldséget botmixerre pépesítjük...

2. 

... simára.

3. 

tejföl (14-18%) 200 gramm  finomliszt 10 gramm

A tejszínben lisztet keverünk el és hozzáadjuk a leveshez. Felforraljuk.

4. 

petrezselyem zöldje 2 evőkanál 

A végén hozzáadunk friss apróra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint még sózhatjuk a levest.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés