Zöldségleves gombával
![Zöldségleves gombával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001841/img_hu_4x3/zoldsegleves-gombaval_00180.jpg)
Sűrű leves teli zöldséggel, finom erdei gombával és apró burgonya galuskával.
recept,recept fotó,szárított gomba,burgonya,burgonya,répa,petrezselyem,zeller,Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 280 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 30 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 60 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
petrezselyem | 80 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
szárított gomba | 25 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | 1800 | milliliter | |
zeller | 60 | gramm |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9465.jpg)
2.
burgonya 200 gramm • répa 200 gramm • petrezselyem 80 gramm • zeller 60 gramm
A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk. A burgonyát, zellert és a petrezselymet kisebb kockákra szeleteljük fel. A répát karikákra vágjuk fel.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9462.jpg)
4.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a borsot és a köménymagot. És utána...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9470.jpg)
5.
...hozzáadjuk a zöldségeket, egy rövid ideig pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9472.jpg)
6.
Ezután a beáztatott leszúrt gombát adjuk hozzá...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9477.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9482.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9484.jpg)
9.
tyúk tojás 1 darab • burgonya 80 gramm
A burgonyát meghántjuk, megmossuk és lereszeljük. A tojást egy tálban felverjük és belekeverjük a burgonyát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9495.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9499.jpg)
11.
A tésztát a levesbe szaggatjuk és 5 percig főzzük...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9502.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001841/small/IMG_9505.jpg)
Jó étvágyat!