Zöldségleves gombával
Sűrű leves teli zöldséggel, finom erdei gombával és apró burgonya galuskával.
recept,recept fotó,szárított gomba,burgonya,burgonya,répa,petrezselyem,zeller,Zöldséglevesek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 280 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 30 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 60 | gramm | |
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
petrezselyem | 80 | gramm | |
répa | 200 | gramm | |
szárított gomba | 25 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 40 | gramm | |
víz | 1800 | milliliter | |
zeller | 60 | gramm |
Recept
2.
burgonya 200 gramm • répa 200 gramm • petrezselyem 80 gramm • zeller 60 gramm
A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk. A burgonyát, zellert és a petrezselymet kisebb kockákra szeleteljük fel. A répát karikákra vágjuk fel.
4.
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
Hozzáadjuk a borsot és a köménymagot. És utána...
5.
...hozzáadjuk a zöldségeket, egy rövid ideig pirítjuk.
6.
Ezután a beáztatott leszúrt gombát adjuk hozzá...
9.
tyúk tojás 1 darab • burgonya 80 gramm
A burgonyát meghántjuk, megmossuk és lereszeljük. A tojást egy tálban felverjük és belekeverjük a burgonyát.
11.
A tésztát a levesbe szaggatjuk és 5 percig főzzük...
Jó étvágyat!