szakacsreceptek.hu

Zöldségleves gombával

    

Sűrű leves teli zöldséggel, finom erdei gombával és apró burgonya galuskával.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya280gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt30gramm
fokhagyma2gerezd
hagyma60gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
petrezselyem80gramm
répa200gramm
szárított gomba25gramm
2teáskanál
tyúk tojás1darab
vaj40gramm
víz1800milliliter
zeller60gramm

1. 

szárított gomba 25 gramm

A gombát beáztatjuk.

2. 

burgonya 200 gramm  répa 200 gramm  petrezselyem 80 gramm  zeller 60 gramm

A zöldségeket megmossuk és megpucoljuk. A burgonyát, zellert és a petrezselymet kisebb kockákra szeleteljük fel. A répát karikákra vágjuk fel.

3. 

vaj 40 gramm  hagyma 60 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró vajon megpirítjuk.

4. 

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál

Hozzáadjuk a borsot és a köménymagot. És utána...

5. 

...hozzáadjuk a zöldségeket, egy rövid ideig pirítjuk.

6. 

Ezután a beáztatott leszúrt gombát adjuk hozzá...

7. 

víz 1800 milliliter

és felöntjük vízzel.

8. 

 2 teáskanál

Sózzuk és 20 percig letakarva főzzük.

9. 

tyúk tojás 1 darab  burgonya 80 gramm

A burgonyát meghántjuk, megmossuk és lereszeljük. A tojást egy tálban felverjük és belekeverjük a burgonyát.

10. 

finomliszt 30 gramm

Hozzáadjuk a lisztet és ritkább tésztát keverünk ki.

11. 

A tésztát a levesbe szaggatjuk és 5 percig főzzük...

12. 

fokhagyma 2 gerezd

...és a végén préselt fokhagymával ízesítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés