szakacsreceptek.hu

Spárgaleves burgonyával

Spárgaleves burgonyával

    

Finom és egészséges tejfölös spárgakrémleves.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. Burgonya

burgonya 500 gramm  víz 2 liter   1 teáskanál

A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. Tegyük őket vízbe, adjunk hozzá sót, forraljuk fel és főzzük 5 percig.

Burgonya

2. Spárga

fehér spárga 500 gramm

A spárgát késsel óvatosan lekaparjuk, megmossuk és 1-2 cm -es darabokra vágjuk.

Spárga

3. 

Adjuk hozzá a spárgát a burgonyához, és főzzük további 10-15 percig.

4. 

főzőtejszín ½ liter  finomliszt 4 evőkanál

A lisztet elkeverjük a főzőtejszínben, beleöntjük a főtt spárgába burgonyával és megfőzzük.

5. 

  szerencsendió, őrölt ¼ teáskanál  bazsalikom 1 evőkanál

Ízlés szerint sózzuk, csipetnyi szerecsendiót és apróra vágott bazsalikomot adunk hozzá.

Jó étvágyat!

bazsalikom1evőkanál
burgonya500gramm
fehér spárga500gramm
finomliszt4evőkanál
főzőtejszín½liter
szerencsendió, őrölt¼teáskanál
1teáskanál
-
víz2liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés