Juhtúró leves krumplival

Kiváló brindza leves az egész családnak.
recept,recept fotó,burgonya,juhtúró,Zöldséglevesek,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 100 160 | milliliter kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
juhtúró | 250 688 | gramm kcal | |
kenyérkockák | 0 ?? | kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal |
Recept
1. Burgonya - hagyma alap főzése
burgonya 300 gramm • hagyma 100 gramm • víz 1 liter • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál
A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk, egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. Sózzuk, hozzá adjuk a köménymagot, paprikát és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

2. Pirított kenyér - kenyérkruton készítése
A kenyeret vagy a péksüteményt apró kockákra vágjuk és szárazon vagy kevés vajon megsütjük serpenyőben.

3. A juhtúróleves fő eleme
juhtúró 250 gramm • főzőtejszín 100 milliliter
Keverjük össze a juhtúrót a tejszínnel, adjunk hozzá 1-2 merőkanál levest az alap levesből, és keverjük újra össze. Öntsük a kapott folyékony juhtúrót a burgonya-hagyma alaphoz. Hagyjuk forrni és azonnal vegyük le a tűzhelyről.

4. Tálalás
Pirított kenyérdarabokkal vagy péksüteményekkel tálaljuk. Ízlés szerint apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá.

Jó étvágyat!