szakacsreceptek.hu

Juhtúró leves krumplival

Juhtúró leves krumplival

    

Kiváló brindza leves az egész családnak.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. Burgonya - hagyma alap főzése

burgonya 300 gramm  hagyma 100 gramm  víz 1 liter   1 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál

A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk, egy edénybe tesszük és felöntjük vízzel. Sózzuk, hozzá adjuk a köménymagot, paprikát és addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Burgonya - hagyma alap főzése

2. Pirított kenyér - kenyérkruton készítése

kenyérkockák

A kenyeret vagy a péksüteményt apró kockákra vágjuk és szárazon vagy kevés vajon megsütjük serpenyőben.

Pirított kenyér - kenyérkruton készítése

3. A juhtúróleves fő eleme

juhtúró 250 gramm  főzőtejszín 100 milliliter

Keverjük össze a juhtúrót a tejszínnel, adjunk hozzá 1-2 merőkanál levest az alap levesből, és keverjük újra össze. Öntsük a kapott folyékony juhtúrót a burgonya-hagyma alaphoz. Hagyjuk forrni és azonnal vegyük le a tűzhelyről.

A juhtúróleves fő eleme

4. Tálalás

Pirított kenyérdarabokkal vagy péksüteményekkel tálaljuk. Ízlés szerint apróra vágott petrezselymet is adhatunk hozzá.

Tálalás

Jó étvágyat!

burgonya300gramm
főzőtejszín100milliliter
hagyma100gramm
juhtúró250gramm
kenyérkockák-
köménymag, őrölt½teáskanál
piros paprika, őrölt1teáskanál
1teáskanál
víz1liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés