szakacsreceptek.hu

Zöldségleves zabpehely galuskával

    

Sűrű zöldségleves teli friss egészséges zöldséggel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya200gramm
búzadara10gramm
cuketti150gramm
karalábé200gramm
köménymag, darált½teáskanál
póréhagyma150gramm
répa200gramm
1teáskanál
tyúk tojás2darab
vaj20gramm
víz2liter
zabpehely50gramm

1. 

karalábé 200 gramm  répa 200 gramm  burgonya 200 gramm  póréhagyma 150 gramm  cuketti 150 gramm  vaj 20 gramm

A karalábét, répát és krumplit meghámozzuk és megmossuk. A póréhagymáról levágjuk a gyökereket, a cukkiniről levágjuk a végeket. A karalábét lereszeljük egy vastagabb reszelőn. A répát vékony karikákra vágjuk. A póréhagymát hosszában csíkokra vágjuk és szintén apróbb darabokra vágjuk.
Egy fazékban vajat felolvasztunk fel és megpirítjuk a karalábét és a répát.

2. 

víz 2 liter  köménymag, darált ½ teáskanál   1 teáskanál

Hozzáadjuk a burgonyát és forró vizet. Megszórjuk köménnyel és sóval. Ha kisgyerekek számára készítjük a levest, akkor nem sózzuk. 20 percig főzzük.

3. 

Ezután hozzáadjuk az elkészített cukkinit és póréhagymát, majd további 10 percig főzzük.

4. Zabpehely galuskák

zabpehely 50 gramm

Amíg a leves forr, addig a zabpelyhet ledaráljuk.

Zabpehely galuskák

5. 

tyúk tojás 2 darab  búzadara 10 gramm

Összekeverjük tojással és egy kiskanál darával, állni hagyjuk, amíg a leves meg nem fől.

6. 

A zabtésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a levesbe. Kis ideig még főzzük. A forró levest letakarjuk és fogyasztásig pihentetjük egy fél órát. Addig kellően megsűrűsödik. A levest ízlés szerint mindenki sózhatja.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés