RECEPTEK

Zöldségleves zabpehely galuskával

Zöldségleves zabpehely galuskával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Sűrű zöldségleves teli friss egészséges zöldséggel.

recept,recept fotó,karalábé,répa,burgonya,cukkini,búzadara,Zöldséglevesek,Receptek babáknak,,Szezonális receptek

Zöldséglevesek

Főzőcske

Adag

6

Adag tömege

517 g

Adag energiatartalma

164 kcal

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

200

184

gramm

kcal

búzadara

10

37

gramm

kcal

cukkini

150

27

gramm

kcal

karalábé

200

58

gramm

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

póréhagyma

150

69

gramm

kcal

répa

200

90

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

20

147

gramm

kcal

víz

2

0

liter

kcal

zabpehely

50

183

gramm

kcal

 

Recept

1. 

karalábé 200 gramm  répa 200 gramm  burgonya 200 gramm  póréhagyma 150 gramm  cukkini 150 gramm  vaj 20 gramm

A karalábét, répát és krumplit meghámozzuk és megmossuk. A póréhagymáról levágjuk a gyökereket, a cukkiniről levágjuk a végeket. A karalábét lereszeljük egy vastagabb reszelőn. A répát vékony karikákra vágjuk. A póréhagymát hosszában csíkokra vágjuk és szintén apróbb darabokra vágjuk.
Egy fazékban vajat felolvasztunk fel és megpirítjuk a karalábét és a répát.

A karalábét, répát és krumplit meghámozzuk...

2. 

víz 2 liter  köménymag, darált ½ teáskanál   1 teáskanál

Hozzáadjuk a burgonyát és forró vizet. Megszórjuk köménnyel és sóval. Ha kisgyerekek számára készítjük a levest, akkor nem sózzuk. 20 percig főzzük.

Hozzáadjuk a burgonyát és forró vizet....

3. 

Ezután hozzáadjuk az elkészített cukkinit és póréhagymát, majd további 10 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk az elkészített cukkinit és...

4. Zabpehely galuskák

zabpehely 50 gramm

Amíg a leves forr, addig a zabpelyhet ledaráljuk.

Amíg a leves forr, addig a zabpelyhet...

5. 

tyúk tojás 2 darab  búzadara 10 gramm

Összekeverjük tojással és egy kiskanál darával, állni hagyjuk, amíg a leves meg nem fől.

Összekeverjük tojással és egy kiskanál...

6. 

A zabtésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a levesbe. Kis ideig még főzzük. A forró levest letakarjuk és fogyasztásig pihentetjük egy fél órát. Addig kellően megsűrűsödik. A levest ízlés szerint mindenki sózhatja.

A zabtésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés