szakacsreceptek.hu

Saláta leves

    

Nagymamáink tradicionális saláta levese.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya250gramm
ecet-
fejes saláta350gramm
finomliszt2evőkanál
főzőtejszín200milliliter
hagyma80gramm
napraforgó olaj2evőkanál
-
tejföl (14-18%)200milliliter
tyúk tojás4darab
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%500milliliter

1. 

napraforgó olaj 2 evőkanál  hagyma 80 gramm  finomliszt 2 evőkanál  víz 300 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter    tyúk tojás 4 darab

Olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a lisztet, felöntjük vízzel, tejjel és állandó keverés mellett főzzük. Addig keverjük és főzzük, amíg a liszt teljesen szét nem fől. Ízlés szerint sózzuk. Közben a tojásokat keményre főzzük.

2. 

burgonya 250 gramm  főzőtejszín 200 milliliter  tejföl (14-18%) 200 milliliter

A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk és beleszórjuk a tejes alapba. Főzés közben továbbra is folyamatosan keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, hozzáadjuk a tejfölt (csak egy fajtát használjunk).

3. 

fejes saláta 350 gramm

A levesbe végül egy alaposan megmosott és felvágott salátát teszünk, amelyet könnyedén belekeverünk, és felforrás után levesszük a tűzről.

4. 

ecet

A levest ízlés szerint ecettel ízesíthetjük ha savanykásabbra szeretnénk. Melegen tálaljuk egy főtt tojással.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés