Zöldségleves

Finoman édeskés vajas leves tavaszi karalábéval, sárgarépával, zöldborsóval, és tavaszi burgonyával... Nem csak gyerekeknek ízlik, hanem a felnőttek is nagyon szeretik.
recept,recept fotó,karalábé,répa,borsó,újkrumpli,Zöldséglevesek,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Főzőcske
Adag
8
Adag tömege
362 g
Adag energiatartalma
114 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Zöldséglevesek › Receptek babáknak › Szezonális receptek › Szezon- Karalábé › Szezon - Újkrumpli › Szezon - Sárgarépa › Szezon- Borsó ›Hozzávalók
Hozzávalók
Natur zöldséges só | 3 9 | gramm kcal | |
borsó | 100 76 | gramm kcal | |
búzadara | 40 145 | gramm kcal | |
karalábé | 200 58 | gramm kcal | |
köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
répa | 200 90 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal | |
újkrumpli | 200 126 | gramm kcal |
Recept
1.
karalábé 200 gramm • répa 200 gramm
A karalábét meghámozzuk, és vastagra reszeljük. A sárgarépát meghámozzuk, és felkarikázzuk, és a felét lereszeljük.


3.
borsó 100 gramm
A lábasba berakjuk a zöldséget és néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldborsót és megkeverjük.

4.
újkrumpli 200 gramm • víz 2 liter • köménymag, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez, és köményt szórunk hozzá. Forró vízzel felöntjük és nagyobb gyerekek és felnőttek részére sózhatjuk. 15 percig főzzük - amíg a zöldség meg nem puhul.

5.
tyúk tojás 2 darab • búzadara 40 gramm
Tojást búzadarával keverjük. Rövid pihentetés után a forró levesbe galuska szaggatóval galuskákat szaggatunk.

6.
A levest addig főzzük, amíg a galuskák a felszínre jönnek.


Jó étvágyat!