szakacsreceptek.hu

Zöldségleves

     

Finoman édeskés vajas leves tavaszi karalábéval, sárgarépával, zöldborsóval, és tavaszi burgonyával... Nem csak gyerekeknek ízlik, hanem a felnőttek is nagyon szeretik.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Borsó100gramm
Búzadara40gramm
Karalábé200gramm
Köménymag, őrölt½teáskanál
Natur zöldséges só
Répa200gramm
1teáskanál
Tyúk tojás2darab
Vaj30gramm
Víz2liter
Újkrumpli200gramm

1. 

karalábé 200 g  répa 200 g

A karalábét meghámozzuk, és vastagra reszeljük. A sárgarépát meghámozzuk, és felkarikázzuk, és a felét lereszeljük.

2. 

vaj 30 g

Lábasban vajat olvasztunk.

3. 

borsó 100 g

A lábasba berakjuk a zöldséget és néhány percig dinszteljük. Hozzáadjuk a zöldborsót és megkeverjük.

4. 

újkrumpli 200 g  víz 2 l  köménymag, őrölt ½ TK   1 TK

A krumplit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a zöldséghez, és köményt szórunk hozzá. Forró vízzel felöntjük és nagyobb gyerekek és felnőttek részére sózhatjuk. 15 percig főzzük - amíg a zöldség meg nem puhul.

5. 

tyúk tojás 2 db  búzadara 40 g

Tojást búzadarával keverjük. Rövid pihentetés után a forró levesbe galuska szaggatóval galuskákat szaggatunk.

6. 

A levest addig főzzük, amíg a galuskák a felszínre jönnek.

7. 

Natur zöldséges só

Felnőttek számára ízlés szerint zöldségfűszert használhatunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés