Krumplileves babbal és póréhagymával
![Krumplileves babbal és póréhagymával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001074/img_hu_4x3/krumplileves-babbal-es-porehagymaval_00180.jpg)
Nagyon ízletes tejes leves, amely sok energiát kölcsönöz a testnek az rideg őszi és a hideg téli napokon.
recept,recept fotó,fehér bab,burgonya,póréhagyma,Zöldséglevesek,,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
ecet | - | ||
fehér bab | 150 | gramm | |
finomliszt | 60 | gramm | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
nemes babérlevél | 4 | darab | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
póréhagyma | 250 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tejföl (14-18%) | 200 | milliliter | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 1 | liter | |
zsírszegény tej 1,5% | 750 | milliliter |
Recept
1.
fehér bab 150 gramm
A babot még előző nap egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Másnap vízben puhára főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001074/small/IMG_8031.jpg)
2.
burgonya 400 gramm • víz 1 liter • nemes babérlevél 4 darab • só 1 teáskanál
A burgonyát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, babérlevelet is adunk hozzá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001074/small/IMG_8032.jpg)
3.
A kész burgonyához hozzáadjuk a leszűrt babot.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001074/small/IMG_8075.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001074/small/IMG_8078.jpg)
5.
Hozzáadjuk a póréhagymát a babhoz. A leves felforraljuk és kb 5-8 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001074/small/IMG_8081.jpg)
6.
zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • főzőtejszín 250 milliliter • finomliszt 60 gramm • piros paprika, őrölt 2 teáskanál
Elkészítjük a habarást tejből, tejszínből, lisztből és őrölt pirospaprikából.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001074/small/IMG_8088.jpg)
7.
vaj 50 gramm • tejföl (14-18%) 200 milliliter • só • ecet
A habarás a levesbe öntjük, a levest felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a tejfölt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001074/small/IMG_7520.jpg)
Jó étvágyat!