szakacsreceptek.hu

Krumplileves babbal és póréhagymával

     

Nagyon ízletes tejes leves, amely sok energiát kölcsönöz a testnek az rideg őszi és a hideg téli napokon.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya400gramm
ecet0
fehér bab150gramm
finomliszt60gramm
főzőtejszín250milliliter
nemes babérlevél4darab
piros paprika, őrölt2teáskanál
póréhagyma250gramm
1teáskanál
0
tejföl (14-18%)200milliliter
vaj50gramm
víz1liter
zsírszegény tej 1,5%750milliliter

1. 

fehér bab 150 gramm

A babot még előző nap egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Másnap vízben puhára főzzük.

2. 

burgonya 400 gramm  víz 1 liter  nemes babérlevél 4 darab   1 teáskanál

A burgonyát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. Sós vízben megfőzzük, babérlevelet is adunk hozzá.

3. 

A kész burgonyához hozzáadjuk a leszűrt babot.

4. 

póréhagyma 250 gramm

A póréhagymát megmossuk és apróra szeleteljük.

5. 

Hozzáadjuk a póréhagymát a babhoz. A leves felforraljuk és kb 5-8 percig főzzük.

6. 

zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter  főzőtejszín 250 milliliter  finomliszt 60 gramm  piros paprika, őrölt 2 teáskanál

Elkészítjük a habarást tejből, tejszínből, lisztből és őrölt pirospaprikából.

7. 

vaj 50 gramm  tejföl (14-18%) 200 milliliter    ecet

A habarás a levesbe öntjük, a levest felforraljuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat és a tejfölt.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés