szakacsreceptek.hu

Póréhagymaleves sajttal

    

Sűrű leveske finom póréhagymából jó sok sajttal és ropogós pirított kenyérrel.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Ementáli sajt-
burgonya150gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma50gramm
kenyér-
olivaolaj20milliliter
petrezselyem zöldje-
póréhagyma150gramm
½teáskanál
vaj-
víz1500milliliter

1. 

hagyma 50 gramm  olivaolaj 20 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk.

2. 

póréhagyma 150 gramm

A póréhagymát megmossuk és hosszában felszeleteljük.

3. 

 ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  víz 1500 milliliter

Ezután kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, fűszerezzük, egy picit pirítjuk és forró vízzel felöntjük ( esetleg zöldség levessel).7 percig főzzük.

4. 

burgonya 150 gramm

A krumplit megpucoljuk és vastagra lereszeljük.

5. 

A krumplit hozzáadjuk a póréhagymához és 8 percig mindent egyben főni hagyjuk.

6. 

petrezselyem zöldje

A végén apróra vágott petrezselyem levelet adunk hozzá.

7. 

kenyér  vaj

A kenyér héját levágjuk és kockákra szeleteljük fel. Vajban megpirítjuk a kenyér darabkákat.

8. 

Ementáli sajt

A levest nem túl forrón tálaljuk, pirított kenyérrel és reszelünk bele sajtot is. Jó étvágyat kívánunk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés