Póréhagymaleves sajttal
Sűrű leveske finom póréhagymából jó sok sajttal és ropogós pirított kenyérrel.
recept,recept fotó,póréhagyma,kenyér,Ementáli sajt,Zöldséglevesek,,Szezonális receptek
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | - | ||
burgonya | 150 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 50 | gramm | |
kenyér | - | ||
olivaolaj | 20 | milliliter | |
petrezselyem zöldje | - | ||
póréhagyma | 150 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
vaj | - | ||
víz | 1500 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 50 gramm • olivaolaj 20 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk.
3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 1500 milliliter
Ezután kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, fűszerezzük, egy picit pirítjuk és forró vízzel felöntjük ( esetleg zöldség levessel).7 percig főzzük.
5.
A krumplit hozzáadjuk a póréhagymához és 8 percig mindent egyben főni hagyjuk.
7.
A kenyér héját levágjuk és kockákra szeleteljük fel. Vajban megpirítjuk a kenyér darabkákat.
8.
A levest nem túl forrón tálaljuk, pirított kenyérrel és reszelünk bele sajtot is. Jó étvágyat kívánunk.
Jó étvágyat!