Póréhagymaleves sajttal

Sűrű leveske finom póréhagymából jó sok sajttal és ropogós pirított kenyérrel.
recept,recept fotó,póréhagyma,kenyér,Ementáli sajt,Zöldséglevesek,
Zöldséglevesek
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 150 138 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
kenyér | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 20 176 | milliliter kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
póréhagyma | 150 69 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 1500 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 50 gramm • olivaolaj 20 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon pirítjuk.


3.
só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • víz 1500 milliliter
Ezután kisebb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, fűszerezzük, egy picit pirítjuk és forró vízzel felöntjük ( esetleg zöldség levessel).7 percig főzzük.


5.
A krumplit hozzáadjuk a póréhagymához és 8 percig mindent egyben főni hagyjuk.


7.
A kenyér héját levágjuk és kockákra szeleteljük fel. Vajban megpirítjuk a kenyér darabkákat.

8.
A levest nem túl forrón tálaljuk, pirított kenyérrel és reszelünk bele sajtot is. Jó étvágyat kívánunk.

Jó étvágyat!