szakacsreceptek.hu

Levesbetét grízgaluska

     

Az egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak: 

 

 
 
Búzadara50gramm
Natur zöldséges só1teáskanál
Tyúk tojás1darab
Víz1liter

1. 

tyúk tojás 1 db  búzadara 50 g

A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagú tésztát kapunk. 10 percig állni hagyjuk.

2. 

víz 1 l  Natur zöldséges só 1 TK

Sós vagy leveses vizet forralunk fel.

3. 

Kanál élével fél evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki.

4. 

És azonnal a forró vízbe rakjuk és kb. 8 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kisebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni! Majd lefedve 15 percig a vízben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés