Levesbetét grízgaluska

Az egyik legfinomabb levesbetét a grízgaluska.
recept,recept fotó,tyúk tojás,búzadara,,Laktózmentes
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
278 g
Adag energiatartalma
71 kcal
Az elkészítés ideje
35 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Laktózmentes ›Hozzávalók
Hozzávalók
Natur zöldséges só | 1 15 | teáskanál kcal | |
búzadara | 50 181 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 1 0 | liter kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 1 darab • búzadara 50 gramm
A tojást felverjük, nem habosra, mert egész tojással dolgozunk, de alaposan. Belekeverjük a grízt, sűrű tejföl állagú tésztát kapunk. 10 percig állni hagyjuk.


3.
Kanál élével fél evőkanálnyi darabokat szaggatunk ki.

4.
És azonnal a forró vízbe rakjuk és kb. 8 percig főzzük. Vigyázzunk, hogy inkább kisebbeket szaggassunk, mint nagyokat, mert hatalmasra fognak duzzadni! Majd lefedve 15 percig a vízben állni hagyjuk.

Jó étvágyat!