Póréhagyma leves sült csicseriborsóval

Őszi póréhagyma leves, amely felmelegít.
recept,recept fotó,póréhagyma,burgonya,csicsereborsó,Levesek hüvelyesekből,,Szezonális receptek
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
| csicsereborsó | 150 546 | gramm kcal | |
| erőleves kocka | 20 38 | gramm kcal | |
| fehér bors, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
| finomliszt | 4 209 | evőkanál kcal | |
| magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók) | 1 29 | teáskanál kcal | |
| olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
| póréhagyma | 500 230 | gramm kcal | |
| só | 1.25 0 | teáskanál kcal | |
| vaj | 80 588 | gramm kcal | |
| víz | 2 0 | liter kcal | 
Recept
1.
csicsereborsó 150 gramm
A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk, másnap puhára főzzük. Leszűrjük és picit megszárítuk.

2.
olivaolaj 1 evőkanál • magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók) 1 teáskanál • só ¼ teáskanál
Ezután olajon megsütjük. Sózzuk és ízlés szerint például len vagy szezámmaggal megszórjuk.

3.
póréhagyma 500 gramm • vaj 80 gramm • só 1 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál
A póréhagymát megmossuk, felvágjuk és vajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk ...

4.
finomliszt 4 evőkanál • víz 2 liter • erőleves kocka 20 gramm
... meghintjük liszttel. Keverjük össze és öntsünk hozzá forró vizet, amelyben összekevertük a húsleves kockát.

5.
burgonya 500 gramm
Hozzáadunk hámozott és kockára vágott burgonyát. Időnként kevergetve főzzük 20 percig, amíg a burgonya megpuhul.

Jó étvágyat!
























