szakacsreceptek.hu

Póréhagyma leves sült csicseriborsóval

Póréhagyma leves sült csicseriborsóval

    

Őszi póréhagyma leves, amely felmelegít.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

csicsereborsó 150 gramm

A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk, másnap puhára főzzük. Leszűrjük és picit megszárítuk.

2. 

olivaolaj 1 evőkanál  magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók) 1 teáskanál   ¼ teáskanál

Ezután olajon megsütjük. Sózzuk és ízlés szerint például len vagy szezámmaggal megszórjuk.

3. 

póréhagyma 500 gramm  vaj 80 gramm   1 teáskanál  fehér bors, őrölt ½ teáskanál

A póréhagymát megmossuk, felvágjuk és vajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk ...

4. 

finomliszt 4 evőkanál  víz 2 liter  erőleves kocka 20 gramm

... meghintjük liszttel. Keverjük össze és öntsünk hozzá forró vizet, amelyben összekevertük a húsleves kockát.

5. 

burgonya 500 gramm

Hozzáadunk hámozott és kockára vágott burgonyát. Időnként kevergetve főzzük 20 percig, amíg a burgonya megpuhul.

Jó étvágyat!

burgonya500gramm
csicsereborsó150gramm
erőleves kocka20gramm
fehér bors, őrölt½teáskanál
finomliszt4evőkanál
magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók)1teáskanál
olivaolaj1evőkanál
póréhagyma500gramm
1.25teáskanál
vaj80gramm
víz2liter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés