Póréhagyma leves sült csicseriborsóval

Őszi póréhagyma leves, amely felmelegít.
recept,recept fotó,póréhagyma,burgonya,csicsereborsó,Levesek hüvelyesekből,
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
csicsereborsó | 150 ?? | gramm kcal | |
erőleves kocka | 20 ?? | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | ½ ?? | teáskanál kcal | |
finomliszt | 4 209 | evőkanál kcal | |
magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók) | 1 ?? | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 1 132 | evőkanál kcal | |
póréhagyma | 500 230 | gramm kcal | |
só | 1.25 0 | teáskanál kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
víz | 2 4420 | liter kcal |
Recept
1.
csicsereborsó 150 gramm
A csicseriborsót éjszakára vízbe áztatjuk, másnap puhára főzzük. Leszűrjük és picit megszárítuk.

2.
olivaolaj 1 evőkanál • magok (len, napraforgó, szezám és hasonlók) 1 teáskanál • só ¼ teáskanál
Ezután olajon megsütjük. Sózzuk és ízlés szerint például len vagy szezámmaggal megszórjuk.

3.
póréhagyma 500 gramm • vaj 80 gramm • só 1 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál
A póréhagymát megmossuk, felvágjuk és vajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk ...

4.
finomliszt 4 evőkanál • víz 2 liter • erőleves kocka 20 gramm
... meghintjük liszttel. Keverjük össze és öntsünk hozzá forró vizet, amelyben összekevertük a húsleves kockát.

5.
burgonya 500 gramm
Hozzáadunk hámozott és kockára vágott burgonyát. Időnként kevergetve főzzük 20 percig, amíg a burgonya megpuhul.

Jó étvágyat!