Lencseleves tejjel
Klasszikus lencseleves tejjel és krumplival. A levest nem csak a felnőttek szeretik, akik ízesítheti ecettel, hanem a gyerekek is. A gyerekek részére a levest só nélkül készítjük.
recept,recept fotó,burgonya,lencse konzerv,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,tejföl (14-18%),Levesek hüvelyesekből,Receptek babáknak,Szezonális receptek
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
lencse konzerv | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 200 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 800 | milliliter | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 750 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 250 gramm • víz 750 milliliter • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A megpucolt, megmosott krumplit kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben, köménnyel főzzük.
2.
lencse konzerv 500 gramm
A főtt krumplihoz hozzáadjuk a konzerv lencsét, amelyről leöntjük a vizet. Amennyiben száraz lencséből készítjük a levest, előtte egy másik fazékban puhára főzzük.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 800 milliliter • tejföl (14-18%) 200 gramm • finomliszt 50 gramm
Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A levest levesszük a tűzről és beleöntjük a habarást. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk.
5.
A levest friss petrezselyem zöldjével tálaljuk. Nagyon finom vajas kenyérrel.
Jó étvágyat!