RECEPTEK

Lencseleves tejjel

Lencseleves tejjel

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Klasszikus lencseleves tejjel és krumplival. A levest nem csak a felnőttek szeretik, akik ízesítheti ecettel, hanem a gyerekek is. A gyerekek részére a levest só nélkül készítjük.

recept,recept fotó,burgonya,lencse konzerv,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,tejföl (14-18%),Levesek hüvelyesekből,Receptek babáknak,Szezonális receptek

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Adag tömege

432 g

Adag energiatartalma

309 kcal

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

250

230

gramm

kcal

finomliszt

50

174

gramm

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

lencse konzerv

500

385

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

200

320

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

800

512

milliliter

kcal

vaj

30

221

gramm

kcal

víz

750

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 250 gramm  víz 750 milliliter   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A megpucolt, megmosott krumplit kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben, köménnyel főzzük.

A megpucolt, megmosott krumplit kisebb kockákra...

2. 

lencse konzerv 500 gramm

A főtt krumplihoz hozzáadjuk a konzerv lencsét, amelyről leöntjük a vizet. Amennyiben száraz lencséből készítjük a levest, előtte egy másik fazékban puhára főzzük.

A főtt krumplihoz hozzáadjuk a konzerv lencsét,...

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 800 milliliter  tejföl (14-18%) 200 gramm  finomliszt 50 gramm

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A levest levesszük a tűzről és beleöntjük a habarást. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk.

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A levest...

4. 

vaj 30 gramm

A végén vajat adunk hozzá, és kevergetjük ameddig el nem olvad.

A végén vajat adunk hozzá, és kevergetjük...

5. 

A levest friss petrezselyem zöldjével tálaljuk. Nagyon finom vajas kenyérrel.

A levest friss petrezselyem zöldjével tálaljuk....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés