szakacsreceptek.hu

Lencseleves tejjel

     

Klasszikus lencseleves tejjel és krumplival. A levest nem csak a felnőttek szeretik, akik ízesítheti ecettel, hanem a gyerekek is. A gyerekek részére a levest só nélkül készítjük.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

niska

 

 

 
 
Burgonya250gramm
Finomliszt50gramm
Köménymag, darált½teáskanál
Lencse konzerv500gramm
1teáskanál
Tejföl (14-18%)200gramm
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%800milliliter
Vaj30gramm
Víz750milliliter

1. 

burgonya 250 g  víz 750 ml   1 TK  köménymag, darált ½ TK

A megpucolt, megmosott krumplit kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben, köménnyel főzzük.

2. 

lencse konzerv 500 g

A főtt krumplihoz hozzáadjuk a konzerv lencsét, amelyről leöntjük a vizet. Amennyiben száraz lencséből készítjük a levest, előtte egy másik fazékban puhára főzzük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 800 ml  tejföl (14-18%) 200 g  finomliszt 50 g

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A levest levesszük a tűzről és beleöntjük a habarást. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk.

4. 

vaj 30 g

A végén vajat adunk hozzá, és kevergetjük ameddig el nem olvad.

5. 

A levest friss petrezselyem zöldjével tálaljuk. Nagyon finom vajas kenyérrel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés