szakacsreceptek.hu

Lencseleves tejjel

    

Klasszikus lencseleves tejjel és krumplival. A levest nem csak a felnőttek szeretik, akik ízesítheti ecettel, hanem a gyerekek is. A gyerekek részére a levest só nélkül készítjük.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya250gramm
finomliszt50gramm
köménymag, darált½teáskanál
lencse konzerv500gramm
1teáskanál
tejföl (14-18%)200gramm
teljes zsírtartalmú tej 3,5%800milliliter
vaj30gramm
víz750milliliter

1. 

burgonya 250 gramm  víz 750 milliliter   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A megpucolt, megmosott krumplit kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben, köménnyel főzzük.

2. 

lencse konzerv 500 gramm

A főtt krumplihoz hozzáadjuk a konzerv lencsét, amelyről leöntjük a vizet. Amennyiben száraz lencséből készítjük a levest, előtte egy másik fazékban puhára főzzük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 800 milliliter  tejföl (14-18%) 200 gramm  finomliszt 50 gramm

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A levest levesszük a tűzről és beleöntjük a habarást. Ezután visszatesszük a tűzhelyre, és felforraljuk.

4. 

vaj 30 gramm

A végén vajat adunk hozzá, és kevergetjük ameddig el nem olvad.

5. 

A levest friss petrezselyem zöldjével tálaljuk. Nagyon finom vajas kenyérrel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés