RECEPTEK

Tejes csicseriborsó leves

Tejes csicseriborsó leves

bi-starbi-starbi-starbi-starbi-star

Kiváló és egészséges leves, tele fehérjével és ásványi anyagokkal.

recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Levesek hüvelyesekből

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

300

276

gramm

kcal

csicsereborsó konzerv

350

438

gramm

kcal

finomliszt

60

209

gramm

kcal

fokhagyma

3

17

gerezd

kcal

nemes babérlevél

3

??

darab

kcal

répa

250

113

gramm

kcal

szárított hagyma

2

103

evőkanál

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

750

480

milliliter

kcal

vaj

20

147

gramm

kcal

víz

1

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

csicsereborsó konzerv 350 gramm

A száraz csicseriborsót (250 g) egy éjszakán át áztassuk hideg vízben, és másnap puhára főzzük. A gyorsabb elkészítés érdekében a leves elkészítésénél célszerű sterilizált csicseriborsót használni.

A száraz csicseriborsót (250 g) egy éjszakán...

2. 

répa 250 gramm  vaj 20 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra szeleteljük. Vajon 5 percig sütjük.

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kis...

3. 

burgonya 300 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felvágjuk, és a sárgarépával együtt megsütjük kb 2 percig.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felvágjuk,...

4. 

víz 1 liter   1 teáskanál  nemes babérlevél 3 darab

A sárgarépát és a burgonyát felöntjük vízzel, hozzáadjuk a sót és a babérlevelet. A zöldségeket puhára főzzük.

A sárgarépát és a burgonyát felöntjük...

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 milliliter  finomliszt 60 gramm

A leveshez hozzáadjuk a csicseriborsót és a tejben kevert lisztet. Felforraljuk.

A leveshez hozzáadjuk a csicseriborsót és a...

6. 

fokhagyma 3 gerezd  szárított hagyma 2 evőkanál 

Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, szárított hagymát és ízlés szerint megsózzuk.

Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, szárított...

7. 

Keverjük össze a levest, hagyjuk állni 10 percig, majd tálalhatjuk.

Keverjük össze a levest, hagyjuk állni 10...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés