RECEPTEK

Tejes csicseriborsó leves

Tejes csicseriborsó leves

Kiváló és egészséges leves, tele fehérjével és ásványi anyagokkal.

recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Levesek hüvelyesekből

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya300gramm
csicsereborsó konzerv350gramm
finomliszt60gramm
fokhagyma3gerezd
nemes babérlevél3darab
répa250gramm
szárított hagyma2evőkanál
1teáskanál
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%750milliliter
vaj20gramm
víz1liter

 

Recept

1. 

csicsereborsó konzerv 350 gramm

A száraz csicseriborsót (250 g) egy éjszakán át áztassuk hideg vízben, és másnap puhára főzzük. A gyorsabb elkészítés érdekében a leves elkészítésénél célszerű sterilizált csicseriborsót használni.

2. 

répa 250 gramm  vaj 20 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és kis kockákra szeleteljük. Vajon 5 percig sütjük.

3. 

burgonya 300 gramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, felvágjuk, és a sárgarépával együtt megsütjük kb 2 percig.

4. 

víz 1 liter   1 teáskanál  nemes babérlevél 3 darab

A sárgarépát és a burgonyát felöntjük vízzel, hozzáadjuk a sót és a babérlevelet. A zöldségeket puhára főzzük.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 750 milliliter  finomliszt 60 gramm

A leveshez hozzáadjuk a csicseriborsót és a tejben kevert lisztet. Felforraljuk.

6. 

fokhagyma 3 gerezd  szárított hagyma 2 evőkanál 

Hozzáadjuk a préselt fokhagymát, szárított hagymát és ízlés szerint megsózzuk.

7. 

Keverjük össze a levest, hagyjuk állni 10 percig, majd tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés