szakacsreceptek.hu

Palacsinta

Palacsinta

    

Palacsinta alaprecept

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
finomliszt400gramm
szódavíz500milliliter
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  szódavíz 500 milliliter  finomliszt 400 gramm 

A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. A hozzávalókat alaposan összekeverjük.Ezután, felforrósított palacsintasütőben kisütjük úgy hogy bele öntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, kb 50 ml, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön. Ha a palacsinta szélei elkezdenek barnulni fordítsuk meg a másik oldalára.

2. 

A palacsintát gyorsan sütjük, felforrósított palacsinta sütőn, úgy hogy azok ne égjenek le.Alapszabály, hogy a palacsintasütőben kizárólag palacsintát sütünk.

3. 

A palacsintákat rakjuk egymásra, egy picit hagyjuk hűlni és töltsük meg édes vagy sós töltelékkel. Vigyázzunk közben hogy a palacsintát ne tépjük el, mert tapadhatnak egymáshoz, mivel a sütésnél nem használtunk zsiradékot végkép.

4. 

Ha a tésztához adunk egy kévés szódavizet , cukrot nem adunk hozzá hogy ne tapadjanak a palacsintasütőhöz.A palacsintát tölthetjük túróval, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel, kakaóporral, fahéjjal, dióval, mákkal… Készíthetünk belőle előételt kapros, sós, túrós töltelékkel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés