Palacsinta
Palacsinta alaprecept
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,finomliszt,Palacsinták
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 | gramm | |
szódavíz | 500 | milliliter | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • szódavíz 500 milliliter • finomliszt 400 gramm • só
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. A hozzávalókat alaposan összekeverjük.Ezután, felforrósított palacsintasütőben kisütjük úgy hogy bele öntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, kb 50 ml, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön. Ha a palacsinta szélei elkezdenek barnulni fordítsuk meg a másik oldalára.
2.
A palacsintát gyorsan sütjük, felforrósított palacsinta sütőn, úgy hogy azok ne égjenek le.Alapszabály, hogy a palacsintasütőben kizárólag palacsintát sütünk.
3.
A palacsintákat rakjuk egymásra, egy picit hagyjuk hűlni és töltsük meg édes vagy sós töltelékkel. Vigyázzunk közben hogy a palacsintát ne tépjük el, mert tapadhatnak egymáshoz, mivel a sütésnél nem használtunk zsiradékot végkép.
4.
Ha a tésztához adunk egy kévés szódavizet , cukrot nem adunk hozzá hogy ne tapadjanak a palacsintasütőhöz.A palacsintát tölthetjük túróval, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel, kakaóporral, fahéjjal, dióval, mákkal… Készíthetünk belőle előételt kapros, sós, túrós töltelékkel.
Jó étvágyat!