Palacsinta

Palacsinta alaprecept
recept,recept fotó,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,finomliszt,Palacsinták
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták ›Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
szódavíz | 500 0 | milliliter kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 320 | milliliter kcal |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • szódavíz 500 milliliter • finomliszt 400 gramm • só 1 csipet
A lisztet, a cukrot, a tojásokat, a sót keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet. A hozzávalókat alaposan összekeverjük.Ezután, felforrósított palacsintasütőben kisütjük úgy hogy bele öntünk egy kis merőkanálnyi tésztát, kb 50 ml, amit azonnal folyassunk szét, hogy egyenletesen elterüljön. Ha a palacsinta szélei elkezdenek barnulni fordítsuk meg a másik oldalára.

2.
A palacsintát gyorsan sütjük, felforrósított palacsinta sütőn, úgy hogy azok ne égjenek le.Alapszabály, hogy a palacsintasütőben kizárólag palacsintát sütünk.

3.
A palacsintákat rakjuk egymásra, egy picit hagyjuk hűlni és töltsük meg édes vagy sós töltelékkel. Vigyázzunk közben hogy a palacsintát ne tépjük el, mert tapadhatnak egymáshoz, mivel a sütésnél nem használtunk zsiradékot végkép.

4.
Ha a tésztához adunk egy kévés szódavizet , cukrot nem adunk hozzá hogy ne tapadjanak a palacsintasütőhöz.A palacsintát tölthetjük túróval, lekvárral, pudinggal, mogyorókrémmel, kakaóporral, fahéjjal, dióval, mákkal… Készíthetünk belőle előételt kapros, sós, túrós töltelékkel.
Jó étvágyat!