Két színű csillag linzer sütemény
![Két színű csillag linzer sütemény](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001367/img_hu_4x3/ket-szinu-csillag-linzer-sutemeny_00180.jpg)
Egyszerű linzer sütemény fahéj és vanília illattal.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,finomliszt,vaj,kakaó,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | - | ||
finomliszt | 225 | gramm | |
finomliszt | 0 | ||
kakaó | 1 | teáskanál | |
porcukor | 80 | gramm | |
sütőpor | ½ | teáskanál | |
tojássárgája | 1 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaníliacukor | - |
Recept
1.
finomliszt 225 gramm • porcukor 80 gramm • sütőpor ½ teáskanál • vaj 150 gramm • tojássárgája 1 darab
A lisztben cukrot és sütőport keverünk el. Hozzáadjuk a felvágott vajat és a tojássárgáját. Tésztát készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9357.jpg)
2.
kakaó 1 teáskanál
A tésztát elosszuk egy és két harmadra. A kisebb részbe kakaóport szórunk. Mindkét tésztát egy órán át hűvös helyen pihentetjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9358.jpg)
3.
Liszttel meghintett gyúrólapon a világos tésztát kb 3-4 mm vastagra nyújtjuk. Csillagforma segítségével csillagokat vágunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9498.jpg)
4.
tyúk tojás 1 darab
A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és megkenjük felvert tojással.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9501.jpg)
5.
Liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk a sötét tésztát, szintén 3-4 mm vastagra. Majd kisebb méretű csillagformákkal csillagokat vágunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9502.jpg)
6.
A sötét csillagokat ráhelyezzük a világos csillagokra és szintén megkenjük tojással. A sötét csillagok tetejét megszórjuk fahéjjal, illetve vanília cukorral.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9503.jpg)
7.
8 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9509.jpg)
8.
A csillagokat a sütőlapról csak a teljes kihűlés után szedjük ki.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001367/small/IMG_9519.jpg)
Jó étvágyat!