RECEPTEK

Ananászos palacsinta Piña colada

Ananászos palacsinta Piña colada

A klasszikusat változtassuk meg egzotikusra.

recept,recept fotó,ananász,finomliszt,kókuszos szirup,Palacsinták

Palacsinták

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Palacsinták  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ananász500gramm
finomliszt400gramm
kókuszos szirup1deciliter
napraforgó olaj-
nádcukor-
porcukor1evőkanál
¼teáskanál
tyúk tojás2darab
zsírszegény tej 1,5%½liter

 

Recept

1. 

ananász 500 gramm  zsírszegény tej 1,5% ½ liter  tyúk tojás 2 darab  finomliszt 400 gramm  kókuszos szirup 1 deciliter   ¼ teáskanál  porcukor 1 evőkanál

Felszeletelt ananászt, tejet, tojást, cukrot, kókuszszirupot és sót összeturmixoljuk. Apránként hozzáturmixoljuk a lisztet, amíg a tészta kellőképpen sűrűsödik. Ha sütés közben megfordítjuk a palacsintát és az szakadozik, akkor turmixoljunk a tésztához még egy kevés lisztet.

2. 

napraforgó olaj

Forrósítsuk fel a serpenyőt, és óvatosan csorgassunk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát. Minél gyorsabban és minél egyenletesebben oszlassuk el benne (a serpenyő körkörös mozgatásával érhetjük el ezt legkönnyebben), majd tegyük vissza a palacsintasütőt a tűzhelyre. Az egyik oldala kb. ½ perc alatt megsül, de ez függ a serpenyő fenekének vastagságától és a sütési hőmérséklettől is. A másik felének elég néhány másodperc, nagyon hamar megég. Ha az is megsült, csúsztassuk tányérra.

3. 

nádcukor

Nádcukorral megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés