Ananászos palacsinta Piña colada
A klasszikusat változtassuk meg egzotikusra.
recept,recept fotó,ananász,finomliszt,kókuszos szirup,Palacsinták
Palacsinták
kategóriak
Palacsinták
Hozzávalók
Hozzávalók
ananász | 500 | gramm | |
finomliszt | 400 | gramm | |
kókuszos szirup | 1 | deciliter | |
napraforgó olaj | - | ||
nádcukor | - | ||
porcukor | 1 | evőkanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | ½ | liter |
Recept
1.
ananász 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% ½ liter • tyúk tojás 2 darab • finomliszt 400 gramm • kókuszos szirup 1 deciliter • só ¼ teáskanál • porcukor 1 evőkanál
Felszeletelt ananászt, tejet, tojást, cukrot, kókuszszirupot és sót összeturmixoljuk. Apránként hozzáturmixoljuk a lisztet, amíg a tészta kellőképpen sűrűsödik. Ha sütés közben megfordítjuk a palacsintát és az szakadozik, akkor turmixoljunk a tésztához még egy kevés lisztet.
2.
Forrósítsuk fel a serpenyőt, és óvatosan csorgassunk bele egy merőkanálnyi palacsintatésztát. Minél gyorsabban és minél egyenletesebben oszlassuk el benne (a serpenyő körkörös mozgatásával érhetjük el ezt legkönnyebben), majd tegyük vissza a palacsintasütőt a tűzhelyre. Az egyik oldala kb. ½ perc alatt megsül, de ez függ a serpenyő fenekének vastagságától és a sütési hőmérséklettől is. A másik felének elég néhány másodperc, nagyon hamar megég. Ha az is megsült, csúsztassuk tányérra.
Jó étvágyat!