szakacsreceptek.hu

Linzer csillagok

    

Linzertésztából készült karácsonyi finomság mandulaszirmokkal és tejcsokoládéval díszítve.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
dió, darált100gramm
finomliszt500gramm
mandulaszirom100gramm
porcukor120gramm
rum2evőkanál
-
sütőpor1teáskanál
tejcsokoládé200gramm
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab
vaj280gramm
vaníliacukor8gramm

1. 

finomliszt 500 gramm  vaj 280 gramm  porcukor 120 gramm    dió, darált 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  sütőpor 1 teáskanál  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab

A vajat kisebb szeletekre vágjuk, majd belerakjuk egy tálba. Amikor a vaj megpuhult, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, darált diót, vanília cukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. Kézzel elkészítjük a tésztát.

2. 

A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük, közben a előmelegítjük a sütőt 150° C-ra. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk.

3. 

rum 2 evőkanál  mandulaszirom 100 gramm

A tésztából szívecskéket vágunk ki, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Minden csillagot megkenünk rummal és megszórjuk mandulaszirmokkal. 150 ° C-on kb. 10 percig sütjük.

4. 

tejcsokoládé 200 gramm

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét.

5. 

A csillag széleit belemártogassuk a csokoládéba. Hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés