Linzer csillagok
Linzertésztából készült karácsonyi finomság mandulaszirmokkal és tejcsokoládéval díszítve.
recept,recept fotó,finomliszt,vaj,dió, darált,Aprósütemény
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 500 | gramm | |
mandulaszirom | 100 | gramm | |
porcukor | 120 | gramm | |
rum | 2 | evőkanál | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tejcsokoládé | 200 | gramm | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 280 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 500 gramm • vaj 280 gramm • porcukor 120 gramm • só • dió, darált 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • sütőpor 1 teáskanál • tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 1 darab
A vajat kisebb szeletekre vágjuk, majd belerakjuk egy tálba. Amikor a vaj megpuhult, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, darált diót, vanília cukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. Kézzel elkészítjük a tésztát.
2.
A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük, közben a előmelegítjük a sütőt 150° C-ra. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk.
3.
rum 2 evőkanál • mandulaszirom 100 gramm
A tésztából szívecskéket vágunk ki, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Minden csillagot megkenünk rummal és megszórjuk mandulaszirmokkal. 150 ° C-on kb. 10 percig sütjük.
5.
A csillag széleit belemártogassuk a csokoládéba. Hűvös helyen állni hagyjuk.
Jó étvágyat!