RECEPTEK

Linzer csillagok

Linzer csillagok

Linzertésztából készült karácsonyi finomság mandulaszirmokkal és tejcsokoládéval díszítve.

recept,recept fotó,finomliszt,vaj,dió, darált,Aprósütemény

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Aprósütemény  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált100gramm
finomliszt500gramm
mandulaszirom100gramm
porcukor120gramm
rum2evőkanál
-
sütőpor1teáskanál
tejcsokoládé200gramm
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab
vaj280gramm
vaníliacukor8gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 500 gramm  vaj 280 gramm  porcukor 120 gramm    dió, darált 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  sütőpor 1 teáskanál  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab

A vajat kisebb szeletekre vágjuk, majd belerakjuk egy tálba. Amikor a vaj megpuhult, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, darált diót, vanília cukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. Kézzel elkészítjük a tésztát.

2. 

A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük, közben a előmelegítjük a sütőt 150° C-ra. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk.

3. 

rum 2 evőkanál  mandulaszirom 100 gramm

A tésztából szívecskéket vágunk ki, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Minden csillagot megkenünk rummal és megszórjuk mandulaszirmokkal. 150 ° C-on kb. 10 percig sütjük.

4. 

tejcsokoládé 200 gramm

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét.

5. 

A csillag széleit belemártogassuk a csokoládéba. Hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés