szakacsreceptek.hu

Linzer csillagok

     

Linzertésztából készült karácsonyi finomság mandulaszirmokkal és tejcsokoládéval díszítve.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
Dió, darált100gramm
Finomliszt500gramm
Mandulaszirom100gramm
Porcukor120gramm
Rum2evőkanál
Sütőpor1teáskanál
Tejcsokoládé200gramm
Tojássárgája2darab
Tyúk tojás1darab
Vaj280gramm
Vaníliacukor8gramm

1. 

finomliszt 500 g  vaj 280 g  porcukor 120 g    dió, darált 100 g  vaníliacukor 8 g  sütőpor 1 TK  tojássárgája 2 db  tyúk tojás 1 db

A vajat kisebb szeletekre vágjuk, majd belerakjuk egy tálba. Amikor a vaj megpuhult, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, darált diót, vanília cukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. Kézzel elkészítjük a tésztát.

2. 

A tésztát 30 percig hűvös helyen pihentetjük, közben a előmelegítjük a sütőt 150° C-ra. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk.

3. 

rum 2 EK  mandulaszirom 100 g

A tésztából szívecskéket vágunk ki, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk. Minden csillagot megkenünk rummal és megszórjuk mandulaszirmokkal. 150 ° C-on kb. 10 percig sütjük.

4. 

tejcsokoládé 200 g

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét.

5. 

A csillag széleit belemártogassuk a csokoládéba. Hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés