szakacsreceptek.hu

Tönkölylisztből készült mézeskalács

Kedvelt Karácsonyi mézeskalács egészséges tönkölylisztből.

 

Adag: 100

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Dió
Fahéj, őrölt½teáskanál
Méz 100gramm
Mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
Nádcukor80gramm
Szódabikarbóna1teáskanál
Teljes kiőrlésű tönköly liszt400gramm
Tyúk tojás3darab
Vaj125gramm

1. 

teljes kiőrlésű tönköly liszt 400 g  vaj 125 g  nádcukor 80 g  méz  100 g  tyúk tojás 2 db  fahéj, őrölt ½ TK  mézeskalács fűszerkeverék 1 TK  szódabikarbóna 1 TK

Egy tálba lisztet, felszeletelt vajat, cukrot, mézet, tojást, fahéjat, mézeskalács fűszert és szódabikarbónát szórunk.

2. 

A tésztát kidolgozzuk és 12-24 órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A tésztát a feldolgozás előtt még kicsit megnyomkodjuk (megpuhuljon az állaga). Liszttel meghintet gyúrólapon kb 3 mm vastagra kinyújtjuk és kisebb mézeskalács formákat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.

4. 

tyúk tojás 1 db  dió

A mézeskalácsokat felvert tojással megkenjük és dióval díszítjük.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 7 percig sütjük.

6. 

A mézeskalácsok sütés után puhák. Lezárható edényben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés