szakacsreceptek.hu

Tönkölylisztből készült mézeskalács

    

Kedvelt Karácsonyi mézeskalács egészséges tönkölylisztből.

Főzőcske

Adag

100

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió-
fahéj, őrölt½teáskanál
méz 100gramm
mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
nádcukor80gramm
szódabikarbóna1teáskanál
tyúk tojás3darab
tönkölyliszt, sima400gramm
vaj125gramm

1. 

tönkölyliszt, sima 400 gramm  vaj 125 gramm  nádcukor 80 gramm  méz  100 gramm  tyúk tojás 2 darab  fahéj, őrölt ½ teáskanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál  szódabikarbóna 1 teáskanál

Egy tálba lisztet, felszeletelt vajat, cukrot, mézet, tojást, fahéjat, mézeskalács fűszert és szódabikarbónát szórunk.

2. 

A tésztát kidolgozzuk és 12-24 órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A tésztát a feldolgozás előtt még kicsit megnyomkodjuk (megpuhuljon az állaga). Liszttel meghintet gyúrólapon kb 3 mm vastagra kinyújtjuk és kisebb mézeskalács formákat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.

4. 

tyúk tojás 1 darab  dió

A mézeskalácsokat felvert tojással megkenjük és dióval díszítjük.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 7 percig sütjük.

6. 

A mézeskalácsok sütés után puhák. Lezárható edényben tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés