szakacsreceptek.hu

Tönkölylisztből készült mézeskalács

Tönkölylisztből készült mézeskalács

    

Kedvelt Karácsonyi mézeskalács egészséges tönkölylisztből.

Főzőcske

Adag

100

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

tönkölyliszt, sima 400 gramm  vaj 125 gramm  nádcukor 80 gramm  méz  100 gramm  tyúk tojás 2 darab  fahéj, őrölt ½ teáskanál  mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál  szódabikarbóna 1 teáskanál

Egy tálba lisztet, felszeletelt vajat, cukrot, mézet, tojást, fahéjat, mézeskalács fűszert és szódabikarbónát szórunk.

2. 

A tésztát kidolgozzuk és 12-24 órán át hűvös helyen pihentetjük.

3. 

A tésztát a feldolgozás előtt még kicsit megnyomkodjuk (megpuhuljon az állaga). Liszttel meghintet gyúrólapon kb 3 mm vastagra kinyújtjuk és kisebb mézeskalács formákat vágunk belőle, és sütőpapírral bélelt sütőlapra rakjuk.

4. 

tyúk tojás 1 darab  dió

A mézeskalácsokat felvert tojással megkenjük és dióval díszítjük.

5. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 7 percig sütjük.

6. 

A mézeskalácsok sütés után puhák. Lezárható edényben tároljuk.

Jó étvágyat!

dió-
fahéj, őrölt½teáskanál
méz 100gramm
mézeskalács fűszerkeverék1teáskanál
nádcukor80gramm
szódabikarbóna1teáskanál
tyúk tojás3darab
tönkölyliszt, sima400gramm
vaj125gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés