Finom teasütemény
Klasszikus karácsonyi sütemény lágy tésztából.
recept,recept fotó,vaj,citromhéj,cukrász öntet, csokoládés,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | - | ||
cukrász öntet, csokoládés | 1 | csomag | |
finomliszt 00 Extra | 500 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
szódabikarbóna | ½ | teáskanál | |
sütőpor | ½ | csomag | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 100 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 3 | evőkanál |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 00 Extra 500 gramm • porcukor 200 gramm • vaj 100 gramm • tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 3 evőkanál • sütőpor ½ csomag • citromhéj • szódabikarbóna ½ teáskanál
Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.
2. A tészta formázása
A tésztát egy díszítő formán átnyomjuk húsdaráló segítségével.

3.
Ha nincs otthon díszítő formánk, akkor a tésztát kis formák segítségével is kivághatjuk.
4. Sütés
Sütőpapírral bélelt lapon sütjük kb 6-8 percen keresztül, 150°-180° C.

5. Díszítés
cukrász öntet, csokoládés 1 csomag
A teasüteményt olvasztott csokoládé mázban mártogatjuk

Jó étvágyat!