RECEPTEK

Édes savanyú bableves

Édes savanyú bableves

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Régi jó klasszikus leves.

recept,recept fotó,vörösbab,burgonya,főzőtejszín,Levesek hüvelyesekből,Szlovák receptek

Levesek hüvelyesekből

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

300

276

gramm

kcal

ecet

2

13

evőkanál

kcal

finomliszt

30

105

gramm

kcal

főzőtejszín

500

800

milliliter

kcal

kristálycukor

1

61

evőkanál

kcal

1.5

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

víz

2

0

liter

kcal

vörösbab

250

850

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

0

??

kcal

 

Recept

1. 

vörösbab 250 gramm  víz 1.5 liter

A babot szűrőn keresztül átmossuk, kuktafazékba rakjuk, felöntjük vízzel, majd lezárjuk a kuktát és felforraljuk. Amikor elkezd párologni, onnantól 45 percig főzzük. Amennyiben kuktafazék nélkül szeretnénk főzni, akkor előző nap a babot vízbe áztatjuk.

A babot szűrőn keresztül átmossuk,...

2. 

burgonya 300 gramm   1.5 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  víz ½ liter

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a megfőtt babhoz. Sózzuk, cukrozzuk, vizet öntünk hozzá és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk...

3. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 30 gramm  ecet 2 evőkanál    zsírszegény tej 1,5%

A végén tejfölben szétkevert lisztet öntünk hozzá. Felforraljuk, levesszük a tűzről és kanalanként ecetet ízlés szerint adunk hozzá. Szükség szerint sózzuk, ha a leves túl sűrű, önthetünk hozzá egy kis forralt tejet.

A végén tejfölben szétkevert lisztet öntünk...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés