szakacsreceptek.hu

Édes savanyú bableves

Régi jó klasszikus leves.

 

Adag: 6

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Burgonya300gramm
Ecet2evőkanál
Finomliszt40gramm
Főzőtejszín500milliliter
Kristálycukor1evőkanál
1.5teáskanál
Víz2liter
Vörösbab250gramm
Zsírszegény tej 1,5%

1. 

vörösbab 250 g  víz 1.5 l

A babot szűrőn keresztül átmossuk, kuktafazékba rakjuk, felöntjük vízzel, majd lezárjuk a kuktát és felforraljuk. Amikor elkezd párologni, onnantól 45 percig főzzük. Amennyiben kuktafazék nélkül szeretnénk főzni, akkor előző nap a babot vízbe áztatjuk.

2. 

burgonya 300 g   1.5 TK  kristálycukor 1 EK  víz ½ l

A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a megfőtt babhoz. Sózzuk, cukrozzuk, vizet öntünk hozzá és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

3. 

főzőtejszín 500 ml  finomliszt 40 g  ecet 2 EK    zsírszegény tej 1,5%

A végén tejfölben szétkevert lisztet öntünk hozzá. Felforraljuk, levesszük a tűzről és kanalanként ecetet ízlés szerint adunk hozzá. Szükség szerint sózzuk, ha a leves túl sűrű, önthetünk hozzá egy kis forralt tejet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés