Édes savanyú bableves

Régi jó klasszikus leves.
recept,recept fotó,vörösbab,burgonya,főzőtejszín,Levesek hüvelyesekből,Szlovák receptek
Levesek hüvelyesekből
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 300 276 | gramm kcal | |
ecet | 2 13 | evőkanál kcal | |
finomliszt | 30 105 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 500 800 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal | |
vörösbab | 250 850 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
vörösbab 250 gramm • víz 1.5 liter
A babot szűrőn keresztül átmossuk, kuktafazékba rakjuk, felöntjük vízzel, majd lezárjuk a kuktát és felforraljuk. Amikor elkezd párologni, onnantól 45 percig főzzük. Amennyiben kuktafazék nélkül szeretnénk főzni, akkor előző nap a babot vízbe áztatjuk.

2.
burgonya 300 gramm • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • víz ½ liter
A krumplit megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a megfőtt babhoz. Sózzuk, cukrozzuk, vizet öntünk hozzá és addig főzzük, amíg a krumpli meg nem puhul.

3.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 30 gramm • ecet 2 evőkanál • só • zsírszegény tej 1,5%
A végén tejfölben szétkevert lisztet öntünk hozzá. Felforraljuk, levesszük a tűzről és kanalanként ecetet ízlés szerint adunk hozzá. Szükség szerint sózzuk, ha a leves túl sűrű, önthetünk hozzá egy kis forralt tejet.

Jó étvágyat!