szakacsreceptek.hu

Édes-savanyú babfőzelék burgonyával

Édes-savanyú babfőzelék burgonyával

    

Az édes-savanyú, tejes-tejfölös babfőzelék, amely finom köret lehet egy fasírthoz, kolbászhoz, vagy tükör tojáshoz. Klasszikusan finom friss kenyeret tálalunk hozzá. Ha 4 adagot szeretnénk készíteni akkor használjuk a megadott alapanyagok felét.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
bab350gramm
burgonya750gramm
ecet2evőkanál
finomliszt3evőkanál
habtejszín (30-33%)200milliliter
kristálycukor3teáskanál
kristálycukor-
0
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter
vaj50gramm
víz-
víz1liter

1. 

bab 350 gramm  víz 

A babot egy nappal a főzés előtt áztassuk be hideg vízbe.A vizet öntjük le a babról, adjunk hozzá friss vizet, picit sózzuk és puhára főzzük. Leszűrjük.

2. 

Használhatunk sterilizált konzerv babot is, kb 750 g. Főzés előtt leöntjük a levét és leöblítjük a babot.

3. 

burgonya 750 gramm  víz 1 liter   1 teáskanál

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, kis kockákra szeleteljük fel. Sós vízben amelyhez babér levelet adtunk megfőzzük.

4. 

kristálycukor 3 teáskanál

A burgonyához hozzá adjuk a babot és cukrot.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  finomliszt 3 evőkanál

Tejben a lisztet elkeverjük.

6. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter

A habarást a leveshez öntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a tejfölt.

7. 

ecet 2 evőkanál  kristálycukor    vaj 50 gramm

A mártást levesszük a tűzről, felforral ecettel ízesítjük, esetleg még egy kevés cukorral vagy sóval. A végén hozzáadjuk a vajat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés