RECEPTEK

Kapor mártás

Kapor mártás

Egyszerű finom mártás illatos kaporból. Knédlivel és kemény tojással tálaljuk.

recept,recept fotó,kapor,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Szlovák receptek

Főzelékek és mártások

Szlovák receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

ecet2teáskanál
finomliszt80gramm
habtejszín (30-33%)250milliliter
kapor-
kristálycukor1.5teáskanál
1.5teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter
teljes zsírtartalmú tej 3,5%-
vaj60gramm
víz250milliliter

 

Recept

1. 

kapor

A friss kaprot megmossuk...

2. 

....a leveleit leszedjük a vastag szárról. Apróra vágjuk.A mennyiség ízlésünk szerint változhat. Ebben a receptben 25 gr apróra vágott kaprot használunk.

3. 

vaj 60 gramm

A vajat felolvasztjuk...

4. 

finomliszt 80 gramm

....lisztet adunk hozzá. Rövid ideig pirítjuk...

5. 

víz 250 milliliter  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter   1.5 teáskanál  kristálycukor 1.5 teáskanál

... majd forró vízzel le öntjük, tejet adunk hozzá és simára főzzük. Ha csomók keletkeznének akkor átszűrjük.Hozzáadjuk a kaprot, sót, cukrot és álandó keverés mellet 5 percig főzzük.

6. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  ecet 2 teáskanál  teljes zsírtartalmú tej 3,5%

Tejfölt adunk hozzá és ecettel ízesítjük. Ha a mártás túl sűrű adunk hozzá egy kis tejet.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés