Kapor mártás
Egyszerű finom mártás illatos kaporból. Knédlivel és kemény tojással tálaljuk.
recept,recept fotó,kapor,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,habtejszín (30-33%),Főzelékek és mártások,Szlovák receptek
Főzelékek és mártások
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 | teáskanál | |
finomliszt | 80 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kapor | - | ||
kristálycukor | 1.5 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | - | ||
vaj | 60 | gramm | |
víz | 250 | milliliter |
Recept

2.
....a leveleit leszedjük a vastag szárról. Apróra vágjuk.A mennyiség ízlésünk szerint változhat. Ebben a receptben 25 gr apróra vágott kaprot használunk.



5.
víz 250 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1.5 teáskanál
... majd forró vízzel le öntjük, tejet adunk hozzá és simára főzzük. Ha csomók keletkeznének akkor átszűrjük.Hozzáadjuk a kaprot, sót, cukrot és álandó keverés mellet 5 percig főzzük.

6.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • ecet 2 teáskanál • teljes zsírtartalmú tej 3,5%
Tejfölt adunk hozzá és ecettel ízesítjük. Ha a mártás túl sűrű adunk hozzá egy kis tejet.

Jó étvágyat!