szakacsreceptek.hu

Kapor mártás

     

Egyszerű finom mártás illatos kaporból. Knédlivel és kemény tojással tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Ecet2teáskanál
Finomliszt80gramm
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kapor
Kristálycukor1.5teáskanál
1.5teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%
Vaj60gramm
Víz250milliliter

1. 

kapor

A friss kaprot megmossuk...

2. 

....a leveleit leszedjük a vastag szárról. Apróra vágjuk.A mennyiség ízlésünk szerint változhat. Ebben a receptben 25 gr apróra vágott kaprot használunk.

3. 

vaj 60 g

A vajat felolvasztjuk...

4. 

finomliszt 80 g

....lisztet adunk hozzá. Rövid ideig pirítjuk...

5. 

víz 250 ml  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 ml   1.5 TK  kristálycukor 1.5 TK

... majd forró vízzel le öntjük, tejet adunk hozzá és simára főzzük. Ha csomók keletkeznének akkor átszűrjük.Hozzáadjuk a kaprot, sót, cukrot és álandó keverés mellet 5 percig főzzük.

6. 

habtejszín (30-33%) 250 ml  ecet 2 TK  teljes zsírtartalmú tej 3,5%

Tejfölt adunk hozzá és ecettel ízesítjük. Ha a mártás túl sűrű adunk hozzá egy kis tejet.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés