Savanyú káposzta főzelék
Finom tejfölös főzelék savanyú káposztából, burgonyával. Fasírozottal vagy húsgombóccal tálaljuk.
recept,recept fotó,habtejszín (30-33%),burgonya,kovászos káposzta,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
Sült sertésgolyócskák recept | - | ||
burgonya | 400 | gramm | |
finomliszt | 20 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kovászos káposzta | 700 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 500 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • víz 500 milliliter • só ½ teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra szeleteljük. Egy edénybe helyezzük, felöntjük vízzel, megsózzuk, és a forrást követően 5 percig főzzük.
3.
A káposztát a burgonyához adjuk, összekeverjük és 15-20 percig letakarva főzzük.
5.
A habarást a káposztához keverjük, forraljuk. Le vesszük a tűzről.
Jó étvágyat!