szakacsreceptek.hu

Mártás fehér babból virslivel

    

Kedvelt mártás fehér babból. Ropogósra pirított virslivel és kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya500gramm
ecet2evőkanál
fehér vajbab300gramm
finomliszt50gramm
főzőtejszín500milliliter
kristálycukor1teáskanál
nemes babérlevél3darab
sertésvirsli-
1.5teáskanál
-
víz0
víz1liter

1. 

fehér vajbab 300 gramm  víz  víz 1 liter

A babot egy nappal hamarabb vízbe áztatjuk. Majd másnap leöntjük a vizet, és friss vízben puhára főzzük.

2. 

burgonya 500 gramm   1.5 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  nemes babérlevél 3 darab  víz

A főtt babhoz kis kockákra vágott krumplit adunk. Hozzáadunk sót, cukrot, babérlevelet. Felöntjük a babot és a krumplit vízzel, hogy pont ellepje, majd 15 percig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.

3. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 50 gramm  ecet 2 evőkanál 

Tejszínben lisztet keverünk el, és hozzáöntjük a babhoz. Sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és ecetet adunk hozzá, ízlés szerint sózzuk.

4. 

sertésvirsli

A virslit a végein és hosszában is bevágjuk. Egy kis olajon minden oldaláról megpirítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés