Mártás fehér babból virslivel
Kedvelt mártás fehér babból. Ropogósra pirított virslivel és kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,fehér vajbab,burgonya,főzőtejszín,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
ecet | 2 | evőkanál | |
fehér vajbab | 300 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
főzőtejszín | 500 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
nemes babérlevél | 3 | darab | |
sertésvirsli | - | ||
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 0 | ||
víz | 1 | liter |
Recept
1.
fehér vajbab 300 gramm • víz • víz 1 liter
A babot egy nappal hamarabb vízbe áztatjuk. Majd másnap leöntjük a vizet, és friss vízben puhára főzzük.
2.
burgonya 500 gramm • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab • víz
A főtt babhoz kis kockákra vágott krumplit adunk. Hozzáadunk sót, cukrot, babérlevelet. Felöntjük a babot és a krumplit vízzel, hogy pont ellepje, majd 15 percig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.
3.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 50 gramm • ecet 2 evőkanál • só
Tejszínben lisztet keverünk el, és hozzáöntjük a babhoz. Sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és ecetet adunk hozzá, ízlés szerint sózzuk.
4.
A virslit a végein és hosszában is bevágjuk. Egy kis olajon minden oldaláról megpirítjuk.
Jó étvágyat!