Mártás fehér babból virslivel

Kedvelt mártás fehér babból. Ropogósra pirított virslivel és kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,fehér vajbab,burgonya,főzőtejszín,Főzelékek és mártások,Szezonális receptek
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
| ecet | 2 13 | evőkanál kcal | |
| fehér vajbab | 300 1014 | gramm kcal | |
| finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
| főzőtejszín | 500 800 | milliliter kcal | |
| kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
| nemes babérlevél | 3 ?? | darab kcal | |
| sertésvirsli | 0 ?? | kcal | |
| só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
| só | 0 ?? | kcal | |
| víz | 0 ?? | kcal | |
| víz | 1 0 | liter kcal | 
Recept
1.
fehér vajbab 300 gramm • víz • víz 1 liter
A babot egy nappal hamarabb vízbe áztatjuk. Majd másnap leöntjük a vizet, és friss vízben puhára főzzük.

2.
burgonya 500 gramm • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • nemes babérlevél 3 darab • víz
A főtt babhoz kis kockákra vágott krumplit adunk. Hozzáadunk sót, cukrot, babérlevelet. Felöntjük a babot és a krumplit vízzel, hogy pont ellepje, majd 15 percig főzzük, amíg a krumpli puha nem lesz.

3.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 50 gramm • ecet 2 evőkanál • só
Tejszínben lisztet keverünk el, és hozzáöntjük a babhoz. Sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és ecetet adunk hozzá, ízlés szerint sózzuk.

4.
A virslit a végein és hosszában is bevágjuk. Egy kis olajon minden oldaláról megpirítjuk.

Jó étvágyat!
























