Tofus laskagomba mártás

A mártás kiváló mindenféle tészta mellé. Nagyon finom a párolt knédlivel is.
recept,recept fotó,laskagomba,tofu, fehér,főzőtejszín,Főzelékek és mártások,Gluténmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
főzőtejszín | 300 ?? | milliliter kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
kukoricaliszt | 30 ?? | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ ?? | teáskanál kcal | |
laskagomba | 350 1183 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 20 180 | milliliter kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tofu, fehér | 360 303 | gramm kcal | |
tökolaj | 2 271 | evőkanál kcal | |
víz | 150 332 | milliliter kcal |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A vöröshagymát megpucoljuk, felvágjuk és olajon megsütjük.


3.
köménymag, darált ½ teáskanál • só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • víz 150 milliliter
...hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, paprikázzuk és szórunk hozzá köménymagot. Összekeverjük, felöntjük vízzel és lefedve 10 percig főzzük.


5.
főzőtejszín 300 milliliter • kukoricaliszt 30 gramm
Főzőtejszínben kukoricalisztet keverünk szét.

6.
A habarást a laskagombához öntjük és 5 percig főzzük.


8.
A tésztát kifőzzük és leöntjük a mártással és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!