szakacsreceptek.hu

Tofus laskagomba mártás

Tofus laskagomba mártás

    

A mártás kiváló mindenféle tészta mellé. Nagyon finom a párolt knédlivel is.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
főzőtejszín300milliliter
hagyma80gramm
kukoricaliszt30gramm
köménymag, darált½teáskanál
laskagomba350gramm
napraforgó olaj20milliliter
piros paprika, őrölt2teáskanál
1teáskanál
tofu, fehér360gramm
tökolaj2evőkanál
víz150milliliter

1. 

hagyma 80 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter

A vöröshagymát megpucoljuk, felvágjuk és olajon megsütjük.

2. 

laskagomba 350 gramm

A laskagombát megmossuk, apróra vágjuk és...

3. 

köménymag, darált ½ teáskanál   1 teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  víz 150 milliliter

...hozzáadjuk a hagymához, megsózzuk, paprikázzuk és szórunk hozzá köménymagot. Összekeverjük, felöntjük vízzel és lefedve 10 percig főzzük.

4. 

tofu, fehér 360 gramm

Hozzáadjuk a felvágott tofut, összekeverjük és felmelegítjük.

5. 

főzőtejszín 300 milliliter  kukoricaliszt 30 gramm

Főzőtejszínben kukoricalisztet keverünk szét.

6. 

A habarást a laskagombához öntjük és 5 percig főzzük.

7. 

tökolaj 2 evőkanál

A végen belekeverjük az olajat.

8. 

A tésztát kifőzzük és leöntjük a mártással és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés