szakacsreceptek.hu

Tejszínes szilvamártás

    

Finom édes-sós mártás, amely kiváló füstölt húsok mellé, sült kacsahúsokhoz vagy nyúlhúsokhoz.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
aszalt szilva80gramm
citromlé30milliliter
fahéj, őrölt1teáskanál
finomliszt70gramm
főzőtejszín250milliliter
kristálycukor1evőkanál
szilvalekvár80gramm
1teáskanál
-
vaj50gramm
víz½liter

1. 

vaj 50 gramm  szilvalekvár 80 gramm

A vajat egy fazékban olvasztjuk fel és adjunk hozzá szilva lekvárt. Állandó keverés mellet a lekvárt megpirítjuk és részben felolvasztjuk.

2. 

víz ½ liter   1 teáskanál  kristálycukor 1 evőkanál  fahéj, őrölt 1 teáskanál  citromlé 30 milliliter

Hozzáöntjük a vizet, adunk hozzá sót, cukrot, őrölt fahéjat, citromlevet és felforraljuk.

3. 

főzőtejszín 250 milliliter  finomliszt 70 gramm

A szilvalekvárhoz hozzáöntjük a tejszínt amiben lisztet kevertünk el. Főzzük amíg besűrűsödik. Ha a mártás túlságosan sűrű adhatunk hozzá még egy kevés tejszínt.

4. 

Miután megfőtt levesszük a tűzről és leszűrjük.

5. 

aszalt szilva 80 gramm 

Az aszalt szilvát apróra vágjuk és a forró mártásba szórjuk. Összekeverjük, és szükség szerint sózzuk.

6. Mártás, füstölt hús, burgonyás knédli.

A mártáshoz és a húshoz, különféle knédliket tálalunk fel.

Mártás, füstölt hús, burgonyás knédli.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés