Tejszínes szilvamártás
Finom édes-sós mártás, amely kiváló füstölt húsok mellé, sült kacsahúsokhoz vagy nyúlhúsokhoz.
recept,recept fotó,szilvalekvár,főzőtejszín,aszalt szilva,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 80 | gramm | |
citromlé | 30 | milliliter | |
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 70 | gramm | |
főzőtejszín | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
szilvalekvár | 80 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
vaj | 50 | gramm | |
víz | ½ | liter |
Recept
1.
vaj 50 gramm • szilvalekvár 80 gramm
A vajat egy fazékban olvasztjuk fel és adjunk hozzá szilva lekvárt. Állandó keverés mellet a lekvárt megpirítjuk és részben felolvasztjuk.
2.
víz ½ liter • só 1 teáskanál • kristálycukor 1 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • citromlé 30 milliliter
Hozzáöntjük a vizet, adunk hozzá sót, cukrot, őrölt fahéjat, citromlevet és felforraljuk.
3.
főzőtejszín 250 milliliter • finomliszt 70 gramm
A szilvalekvárhoz hozzáöntjük a tejszínt amiben lisztet kevertünk el. Főzzük amíg besűrűsödik. Ha a mártás túlságosan sűrű adhatunk hozzá még egy kevés tejszínt.
4.
Miután megfőtt levesszük a tűzről és leszűrjük.
5.
aszalt szilva 80 gramm • só
Az aszalt szilvát apróra vágjuk és a forró mártásba szórjuk. Összekeverjük, és szükség szerint sózzuk.
6. Mártás, füstölt hús, burgonyás knédli.
A mártáshoz és a húshoz, különféle knédliket tálalunk fel.
Jó étvágyat!