szakacsreceptek.hu

Torma mártás

    

Egyszerűen elkészíthető nagyon finom mártás. Általában marhahússal és knédlivel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
ecet1teáskanál
finomliszt1.5evőkanál
friss torma gyökér-
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor1teáskanál
1.5teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1liter
vaj2evőkanál

1. 

vaj 2 evőkanál

A vajat felolvasztjuk...

2. 

finomliszt 1.5 evőkanál

...lisztet adunk hozzá. Hirtelen megpirítjuk...

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter

... és hozzáöntjük a tejet. Jól elkeverjük és addig főzzük amíg nem lesz sűrű.

4. 

habtejszín (30-33%) 250 milliliter   1.5 teáskanál  kristálycukor 1 teáskanál  ecet 1 teáskanál  friss torma gyökér

Ezután adjuk hozzá a tejfölt, sót, egy kevés cukrot, ecetet és a tormát. A torma lehet friss vagy konzerv.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés