Torma mártás
Egyszerűen elkészíthető nagyon finom mártás. Általában marhahússal és knédlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,friss torma gyökér,Főzelékek és mártások
Főzelékek és mártások
kategóriak
Főzelékek és mártások ›
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 1 | teáskanál | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
friss torma gyökér | - | ||
habtejszín (30-33%) | 250 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
só | 1.5 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | liter | |
vaj | 2 | evőkanál |
Recept
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 liter
... és hozzáöntjük a tejet. Jól elkeverjük és addig főzzük amíg nem lesz sűrű.
4.
habtejszín (30-33%) 250 milliliter • só 1.5 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál • ecet 1 teáskanál • friss torma gyökér
Ezután adjuk hozzá a tejfölt, sót, egy kevés cukrot, ecetet és a tormát. A torma lehet friss vagy konzerv.
Jó étvágyat!