Barack szósz barna cukorral

Finom édes szósz, friss barackból. Amely kiváló töltelék nélküli szárazabb kalácsokhoz, vagy akár néhány húsból készült fogáshoz is...
recept,recept fotó,őszibarack,nádcukor,Főzelékek és mártások,Gluténmentes ,Laktózmentes
Főzelékek és mártások
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | ¼ 4 | teáskanál kcal | |
nádcukor | 150 594 | gramm kcal | |
őrölt gyömbér | ¼ 2 | teáskanál kcal | |
őszibarack | 750 390 | gramm kcal |
Recept
1.
őszibarack 750 gramm
A barackot megmossuk, leöntjük forró vízzel. Hagyjuk 5 percig állni, majd átöblítjük hideg vízzel...

2.
...meghámozzuk.

3.
nádcukor 150 gramm
A barackot magtalanítjuk és apróra vágjuk. Belerakjuk egy lábasba és megszórjuk a cukorral. Kb. 15 percig pihentetjük. A cukor elolvad és édes lé jön létre.

4.
őrölt gyömbér ¼ teáskanál • fahéj, őrölt ¼ teáskanál
Hozzáadjuk a gyömbért és fahéjat, majd a barackot felforraljuk. Gyakori kevergetés mellett, kb. 15 percig főzzük.

5.
Végül pépesítjük.

6.
Hűvös helyen több napig is eláll.

Jó étvágyat!