szakacsreceptek.hu

Almás pite

    

Lágy és nagyon finom sütemény, friss almából.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 

1. Tészta elkészítése

finomliszt 300 gramm  margarin 130 gramm    víz 3 evőkanál  tyúk tojás 1 darab  citromhéj  tojássárgája  sütőpor 1 teáskanál

A finom liszthez sütőport keverünk, majd reszelt margarint, sót, tojást, reszelt citromhéját, vanília cukrot, és annyi vizet, hogy lágy tésztát tudjunk készíteni belőle. A tésztát 2 részre választjuk, és hűvös helyre helyezzük. Közben elkészítjük az almás tölteléket.

Tészta elkészítése

2. Töltelék készítése

reszelt alma 10 darab  porcukor 70 gramm  fahéj, őrölt

A reszelt almához cukrot, fahéjat adunk, és összekeverjük. Tehetünk hozzá mazsolát, diót,...

Töltelék készítése

3. 

porcukor  tojásfehérje

Kivajazott sütőlapra a tészta felét kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a tölteléket, majd a tészta másik felével lefedjük. Az egészet megkenjük felvert tojásfehérjével, majd sütőben 20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk porcukorral, kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés