Almás pite

Lágy és nagyon finom sütemény, friss almából.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Laktózmentes
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Laktózmentes › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | 0 ?? | kcal | |
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 300 1041 | gramm kcal | |
margarin | 130 1122 | gramm kcal | |
porcukor | 70 272 | gramm kcal | |
reszelt alma | 10 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 4 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 0 ?? | kcal | |
tojássárgája | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 3 0 | evőkanál kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • margarin 130 gramm • só • víz 3 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • citromhéj • tojássárgája • sütőpor 1 teáskanál
A finom liszthez sütőport keverünk, majd reszelt margarint, sót, tojást, reszelt citromhéját, vanília cukrot, és annyi vizet, hogy lágy tésztát tudjunk készíteni belőle. A tésztát 2 részre választjuk, és hűvös helyre helyezzük. Közben elkészítjük az almás tölteléket.

2. Töltelék készítése
reszelt alma 10 darab • porcukor 70 gramm • fahéj, őrölt
A reszelt almához cukrot, fahéjat adunk, és összekeverjük. Tehetünk hozzá mazsolát, diót,...

3.
Kivajazott sütőlapra a tészta felét kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a tölteléket, majd a tészta másik felével lefedjük. Az egészet megkenjük felvert tojásfehérjével, majd sütőben 20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk porcukorral, kihűlés után tálaljuk.

Jó étvágyat!