Almás pite
Lágy és nagyon finom sütemény, friss almából.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Szezonális receptek,Laktózmentes
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Laktózmentes › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | - | ||
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 300 | gramm | |
margarin | 130 | gramm | |
porcukor | 70 | gramm | |
reszelt alma | 10 | darab | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | - | ||
tojássárgája | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 3 | evőkanál |
Recept
1. Tészta elkészítése
finomliszt 300 gramm • margarin 130 gramm • só • víz 3 evőkanál • tyúk tojás 1 darab • citromhéj • tojássárgája • sütőpor 1 teáskanál
A finom liszthez sütőport keverünk, majd reszelt margarint, sót, tojást, reszelt citromhéját, vanília cukrot, és annyi vizet, hogy lágy tésztát tudjunk készíteni belőle. A tésztát 2 részre választjuk, és hűvös helyre helyezzük. Közben elkészítjük az almás tölteléket.
2. Töltelék készítése
reszelt alma 10 darab • porcukor 70 gramm • fahéj, őrölt
A reszelt almához cukrot, fahéjat adunk, és összekeverjük. Tehetünk hozzá mazsolát, diót,...
3.
Kivajazott sütőlapra a tészta felét kinyújtjuk, majd ráhelyezzük a tölteléket, majd a tészta másik felével lefedjük. Az egészet megkenjük felvert tojásfehérjével, majd sütőben 20 percig sütjük. Sütés után megszórjuk porcukorral, kihűlés után tálaljuk.
Jó étvágyat!