Túrós almás kalács

Egyszerű és könnyen elkészíthető kalács túrós tésztából almás töltelékkel.
recept,recept fotó,darabos túró,reszelt alma,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 500 585 | gramm kcal | |
fahéj cukor | 0 ?? | kcal | |
kukoricakeményítő | 1 19 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 8 1079 | evőkanál kcal | |
porcukor | 60 233 | gramm kcal | |
reszelt alma | 500 305 | gramm kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 0 ?? | kcal |
Recept
1. Túrós tészta elkészítése
darabos túró 500 gramm • rétesliszt 400 gramm • porcukor 60 gramm • napraforgó olaj 8 evőkanál • só • sütőpor
A túrót, tojást, lisztet, cukrot, olajat, és egy csipetnyi sót összekeverünk. A végül belekeverjük a sütőport. Tésztát készítünk belőle, és egy fél órára hűtőbe rakjuk.

2. Almás töltelék
reszelt alma 500 gramm • fahéj cukor • kukoricakeményítő 1 teáskanál
Az almát vastagon lereszeljük. Összekeverjük fahéjas cukorral, és kukorica keményítővel.

3.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és megtöltjük az almás töltelékkel. Behajthatjuk batyu formába, vagy a tésztát áthajtjuk a tölteléken, mint ha rétest készítenénk. A széleit jól megnyomkodjuk, hogy ne folyjon ki.

4.
Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!