RECEPTEK

Túrós almás kalács

Túrós almás kalács

Egyszerű és könnyen elkészíthető kalács túrós tésztából almás töltelékkel.

recept,recept fotó,darabos túró,reszelt alma,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró500gramm
fahéj cukor-
kukoricakeményítő1teáskanál
napraforgó olaj8evőkanál
porcukor60gramm
reszelt alma500gramm
rétesliszt400gramm
-
sütőpor-

 

Recept

1. Túrós tészta elkészítése

darabos túró 500 gramm  rétesliszt 400 gramm  porcukor 60 gramm  napraforgó olaj 8 evőkanál    sütőpor

A túrót, tojást, lisztet, cukrot, olajat, és egy csipetnyi sót összekeverünk. A végül belekeverjük a sütőport. Tésztát készítünk belőle, és egy fél órára hűtőbe rakjuk.

2. Almás töltelék

reszelt alma 500 gramm  fahéj cukor  kukoricakeményítő 1 teáskanál

Az almát vastagon lereszeljük. Összekeverjük fahéjas cukorral, és kukorica keményítővel.

3. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és megtöltjük az almás töltelékkel. Behajthatjuk batyu formába, vagy a tésztát áthajtjuk a tölteléken, mint ha rétest készítenénk. A széleit jól megnyomkodjuk, hogy ne folyjon ki.

4. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit