Túrós almás kalács
Egyszerű és könnyen elkészíthető kalács túrós tésztából almás töltelékkel.
recept,recept fotó,darabos túró,reszelt alma,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 500 | gramm | |
fahéj cukor | - | ||
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 8 | evőkanál | |
porcukor | 60 | gramm | |
reszelt alma | 500 | gramm | |
rétesliszt | 400 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | - |
Recept
1. Túrós tészta elkészítése
darabos túró 500 gramm • rétesliszt 400 gramm • porcukor 60 gramm • napraforgó olaj 8 evőkanál • só • sütőpor
A túrót, tojást, lisztet, cukrot, olajat, és egy csipetnyi sót összekeverünk. A végül belekeverjük a sütőport. Tésztát készítünk belőle, és egy fél órára hűtőbe rakjuk.
2. Almás töltelék
reszelt alma 500 gramm • fahéj cukor • kukoricakeményítő 1 teáskanál
Az almát vastagon lereszeljük. Összekeverjük fahéjas cukorral, és kukorica keményítővel.
3.
A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és megtöltjük az almás töltelékkel. Behajthatjuk batyu formába, vagy a tésztát áthajtjuk a tölteléken, mint ha rétest készítenénk. A széleit jól megnyomkodjuk, hogy ne folyjon ki.
4.
Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!