szakacsreceptek.hu

Túrós almás kalács

    

Egyszerű és könnyen elkészíthető kalács túrós tésztából almás töltelékkel.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
darabos túró500gramm
fahéj cukor-
kukoricakeményítő1teáskanál
napraforgó olaj8evőkanál
porcukor60gramm
reszelt alma½kilogramm
rétesliszt400gramm
-
sütőpor-

1. Túrós tészta elkészítése

darabos túró 500 gramm  rétesliszt 400 gramm  porcukor 60 gramm  napraforgó olaj 8 evőkanál    sütőpor

A túrót, tojást, lisztet, cukrot, olajat, és egy csipetnyi sót összekeverünk. A végül belekeverjük a sütőport. Tésztát készítünk belőle, és egy fél órára hűtőbe rakjuk.

Túrós tészta elkészítése

2. Almás töltelék

reszelt alma ½ kilogramm  fahéj cukor  kukoricakeményítő 1 teáskanál

Az almát vastagon lereszeljük. Összekeverjük fahéjas cukorral, és kukorica keményítővel.

Almás töltelék

3. 

A tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és megtöltjük az almás töltelékkel. Behajthatjuk batyu formába, vagy a tésztát áthajtjuk a tölteléken, mint ha rétest készítenénk. A széleit jól megnyomkodjuk, hogy ne folyjon ki.

4. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 30 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés