szakacsreceptek.hu

Túrós darázsfészek

A darázsfészek az egyik legjobb finomság! Tele finom túróval, fahéjasan… sütés közben fergeteges illat lesz a konyhában és alig várja a család, hogy végre elkészüljön!

 

Adag: 20

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darabos túró500gramm
Friss élesztő10gramm
Kristálycukor70gramm
Kristálycukor1teáskanál
Mazsola100gramm
Porcukor
Rétesliszt1teáskanál
Rétesliszt350gramm
Tojássárgája1darab
Tyúk tojás2darab
Vaj75gramm
Vaníliacukor10gramm
Zsírszegény tej 1,5%175milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 175 ml  kristálycukor 1 TK  rétesliszt 1 TK  friss élesztő 10 g

Meleg tejben cukrot,lisztet és élesztőt keverünk szét. Kovász készítünk belőle.

2. 

rétesliszt 350 g  kristálycukor 20 g    tyúk tojás 1 db  vaj 75 g

Egy tálba lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót,tojást és olvasztott vajat teszünk.

3. 

Hozzáöntjük a kovászt.

4. 

A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.

5. 

darabos túró 500 g  tojássárgája 1 db  vaníliacukor 10 g

A túrót összekeverjük a tojás sárgájával és a vanília cukorral.

6. 

tyúk tojás 1 db

A megkelt tésztát kinyújtjuk lisztel meghintet gyúrólapon,40x30 cm téglalap formára. Megkenjük felvert tojással.

7. 

mazsola 100 g  kristálycukor 50 g

Egyenletesen rá kenjük a túrót, megszórjuk cukorral és mazsolával.

8. 

Betekerjük rolád formára és 2 cm vastag karikákat vágunk belőle.

9. 

A karikákat, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, könnyedén szétnyomjuk és megkenjük tojással.

11. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

12. 

porcukor

Még forrón meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés