RECEPTEK

Túrós darázsfészek

Túrós darázsfészek

A darázsfészek az egyik legjobb finomság! Tele finom túróval, fahéjasan… sütés közben fergeteges illat lesz a konyhában és alig várja a család, hogy végre elkészüljön!

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,rétesliszt,darabos túró,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darabos túró500gramm
friss élesztő10gramm
kristálycukor70gramm
kristálycukor1teáskanál
mazsola100gramm
porcukor-
rétesliszt1teáskanál
rétesliszt350gramm
-
tojássárgája1darab
tyúk tojás2darab
vaj75gramm
vaníliacukor10gramm
zsírszegény tej 1,5%175milliliter

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 175 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  rétesliszt 1 teáskanál  friss élesztő 10 gramm

Meleg tejben cukrot,lisztet és élesztőt keverünk szét. Kovász készítünk belőle.

2. 

rétesliszt 350 gramm  kristálycukor 20 gramm    tyúk tojás 1 darab  vaj 75 gramm

Egy tálba lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót,tojást és olvasztott vajat teszünk.

3. 

Hozzáöntjük a kovászt.

4. 

A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk.

5. 

darabos túró 500 gramm  tojássárgája 1 darab  vaníliacukor 10 gramm

A túrót összekeverjük a tojás sárgájával és a vanília cukorral.

6. 

tyúk tojás 1 darab

A megkelt tésztát kinyújtjuk lisztel meghintet gyúrólapon,40x30 cm téglalap formára. Megkenjük felvert tojással.

7. 

mazsola 100 gramm  kristálycukor 50 gramm

Egyenletesen rá kenjük a túrót, megszórjuk cukorral és mazsolával.

8. 

Betekerjük rolád formára és 2 cm vastag karikákat vágunk belőle.

9. 

A karikákat, sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, könnyedén szétnyomjuk és megkenjük tojással.

10. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

11. 

porcukor

Még forrón meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit