szakacsreceptek.hu

Húsvéti kiskakas

    

Finom sült kalácsok kelt tésztából, Húsvéti kivitelezésben.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. Kovász elkészítése

friss élesztő 25 gramm  zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter  porcukor 1 teáskanál

Élesztőből, langyos tejből és cukorból elkészítjük a kovászt.

2. A tészta elkészítése

rétesliszt 470 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaj 60 gramm  porcukor 30 gramm   1 csipet  rum 1 evőkanál  zsírszegény tej 1,5% 80 milliliter

Ha a kovász megkel, beleöntjük az edénybe, amelyben az alapanyagok vannak a tészta elkészítéséhez. A tésztát úgy dolgozzuk ki ,hogy ne ragadjon oda a tálhoz Meghintjük liszttel és letakarva 20 percig kelni hagyjuk.

A tészta elkészítése

3. A bukták formázása

A megkelt tésztát a lisztel meghintet gyúró deszkán kinyújtjuk és kb 20 darab négyszöget készítünk, hogy legyen elegendő részünk a kis kakas elkészítésére. A négyzetekre ráhelyezzük az előre elkészített tölteléket és kiformázzuk a kis buktákat. Két négyzetet üresen hagyunk a taréj a csőr és a szárnyak elkészítéséhez.

A bukták formázása

4. 

tyúk tojás 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 1 teáskanál  kristálycukor

A buktákat a a kivajazott sütőlapra helyezzük, kakas formájában, mazsolából megcsináljuk a szemeket, megkenjük felvert tojás, tej és cukor keverékével, egy rövid ideig még kelni hagyjuk.

5. Megsütjük

napraforgó olaj

Előmelegített sütőbe 15 percig sütjük. A sütőből való kivétel után a forró kis kakast megkenjük olajjal, hogy szépen ragyogjon.

Megsütjük

6. Lekvár töltelék

szilvalekvár 130 gramm  fahéj, őrölt  citromhéj

A szilvalekvárba szórunk egy csipet fahéjat, citromhéjat és az egészet jól összekeverjük.

Lekvár töltelék

7. Túrós töltelék

darabos túró 130 gramm  tojássárgája 1 darab  porcukor 2 evőkanál  fahéj, őrölt  citromhéj  vaníliacukor 1 darab

A túrót megkeverjük vaníliacukorral, porcukorral, egy csipet fahéjjal, citromhéjjal és tojássárgájával.

Túrós töltelék

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés