szakacsreceptek.hu

Húsvéti diós kalács

    

Kedvelt Húsvéti sütemény - most a diós változatot készítheti el.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió60gramm
friss élesztő15gramm
kristálycukor1teáskanál
kristálycukor-
porcukor80gramm
rétesliszt1teáskanál
rétesliszt300gramm
-
tyúk tojás2darab
vaj80gramm
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  rétesliszt 1 teáskanál  friss élesztő 15 gramm  rétesliszt 300 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 80 gramm  tyúk tojás 1 darab    dió 60 gramm

Langyos tejbe lisztet, egy kiskanál cukrot, és felaprított élesztőt szórunk. Kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, cukrot, olvasztott vajat, tojást, egy csipetnyi sót és 40 g apróra szeletelt diót szórunk.

2. 

Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.

3. 

Letakarjuk majd meleg helyen kelni hagyjuk.

4. 

A tésztából 10 darab egyforma golyót formálunk, majd mindegyikből henger formálunk, amelyeket befonjuk vagy más formát alkotunk.

5. 

tyúk tojás 1 darab

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy elegendő hely legyen a tészták között. Megkenjük felvert tojással.

6. 

kristálycukor

Megszórjuk cukorral és a maradék dióval. Sütés előtt hagyjuk 15 percig tovább kelni.

7. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés