Húsvéti diós kalács

Kedvelt Húsvéti sütemény - most a diós változatot készítheti el.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,rétesliszt,rétesliszt,vaj,dió,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 405 | gramm kcal | |
friss élesztő | 15 16 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 80 311 | gramm kcal | |
rétesliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 80 588 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 72 | milliliter kcal |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • rétesliszt 1 teáskanál • friss élesztő 15 gramm • rétesliszt 300 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • só • dió 60 gramm
Langyos tejbe lisztet, egy kiskanál cukrot, és felaprított élesztőt szórunk. Kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, cukrot, olvasztott vajat, tojást, egy csipetnyi sót és 40 g apróra szeletelt diót szórunk.

2.
Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.

3.
Letakarjuk majd meleg helyen kelni hagyjuk.

4.
A tésztából 10 darab egyforma golyót formálunk, majd mindegyikből henger formálunk, amelyeket befonjuk vagy más formát alkotunk.

5.
tyúk tojás 1 darab
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy elegendő hely legyen a tészták között. Megkenjük felvert tojással.

6.
Megszórjuk cukorral és a maradék dióval. Sütés előtt hagyjuk 15 percig tovább kelni.

7.
15 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!