Húsvéti diós kalács
![Húsvéti diós kalács](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001404/img_hu_4x3/husveti-dios-kalacs_00180.jpg)
Kedvelt Húsvéti sütemény - most a diós változatot készítheti el.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,rétesliszt,rétesliszt,vaj,dió,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 60 | gramm | |
friss élesztő | 15 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
só | - | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 80 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • rétesliszt 1 teáskanál • friss élesztő 15 gramm • rétesliszt 300 gramm • porcukor 80 gramm • vaj 80 gramm • tyúk tojás 1 darab • só • dió 60 gramm
Langyos tejbe lisztet, egy kiskanál cukrot, és felaprított élesztőt szórunk. Kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, cukrot, olvasztott vajat, tojást, egy csipetnyi sót és 40 g apróra szeletelt diót szórunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001404/small/IMG_0680.jpg)
2.
Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001404/small/IMG_0686.jpg)
3.
Letakarjuk majd meleg helyen kelni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001404/small/IMG_0690.jpg)
4.
A tésztából 10 darab egyforma golyót formálunk, majd mindegyikből henger formálunk, amelyeket befonjuk vagy más formát alkotunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001404/small/IMG_0695.jpg)
5.
tyúk tojás 1 darab
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy elegendő hely legyen a tészták között. Megkenjük felvert tojással.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001404/small/IMG_0699.jpg)
6.
Megszórjuk cukorral és a maradék dióval. Sütés előtt hagyjuk 15 percig tovább kelni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001404/small/IMG_0704.jpg)
7.
15 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001404/small/IMG_0706.jpg)
Jó étvágyat!