RECEPTEK

Húsvéti diós kalács

Húsvéti diós kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Kedvelt Húsvéti sütemény - most a diós változatot készítheti el.

recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,rétesliszt,rétesliszt,vaj,dió,Kalácsok,Húsvéti receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

dió

60

405

gramm

kcal

friss élesztő

15

16

gramm

kcal

kristálycukor

1

21

teáskanál

kcal

kristálycukor

0

??

kcal

porcukor

80

311

gramm

kcal

rétesliszt

1

18

teáskanál

kcal

rétesliszt

300

1068

gramm

kcal

0

??

kcal

tyúk tojás

2

176

darab

kcal

vaj

80

588

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

150

72

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  kristálycukor 1 teáskanál  rétesliszt 1 teáskanál  friss élesztő 15 gramm  rétesliszt 300 gramm  porcukor 80 gramm  vaj 80 gramm  tyúk tojás 1 darab    dió 60 gramm

Langyos tejbe lisztet, egy kiskanál cukrot, és felaprított élesztőt szórunk. Kovászt készítünk. Egy tálba lisztet, cukrot, olvasztott vajat, tojást, egy csipetnyi sót és 40 g apróra szeletelt diót szórunk.

Langyos tejbe lisztet, egy kiskanál cukrot, és...

2. 

Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.

Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a...

3. 

Letakarjuk majd meleg helyen kelni hagyjuk.

Letakarjuk majd meleg helyen kelni hagyjuk....

4. 

A tésztából 10 darab egyforma golyót formálunk, majd mindegyikből henger formálunk, amelyeket befonjuk vagy más formát alkotunk.

A tésztából 10 darab egyforma golyót...

5. 

tyúk tojás 1 darab

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy elegendő hely legyen a tészták között. Megkenjük felvert tojással.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, úgy hogy...

6. 

kristálycukor

Megszórjuk cukorral és a maradék dióval. Sütés előtt hagyjuk 15 percig tovább kelni.

Megszórjuk cukorral és a maradék dióval....

7. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

15 percig 180°C fokon sütjük....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés