szakacsreceptek.hu

Mandarinos-ananászos csokoládés kalács

Lágy gyümölcsös-csokis szelet

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Ananász340gramm
Csokoládé 85%200gramm
Fehércsokoládé200gramm
Habtejszín (30-33%)200milliliter
Mandarin befőtt175gramm
Porcukor60gramm
Rétesliszt190gramm
g
Tojássárgája1darab
Vaj155gramm

1. Tészta elkészítése

vaj 125 g  rétesliszt 190 g  porcukor 60 g    tojássárgája 1 db

A vajat a liszttel, porcukorral, csipetnyi sóval és tojássárgájával jól összekeverjük, majd tésztát készítünk belőle.

Tészta elkészítése

2. Piskóta sütése

A tésztát egy órára hűvös helyre rakjuk. Egy kerek sütőformát kivajazunk. A tésztát szétgyúrjuk és belerakjuk a formába, úgy hogy 2cm magas széle maradjon. 200 °C-on kb 15 percig sütjük.

Piskóta sütése

3. Gyümölcs elhelyezése

ananász 340 g  mandarin befőtt 175 g

A mandarinokat, és az ananászt szétrakjuk a piskótalapra.

Gyümölcs elhelyezése

4. Csokoládék elkészítése

csokoládé 85% 200 g  fehércsokoládé 200 g  habtejszín (30-33%) 100 ml  vaj 15 g  vaj 15 g  habtejszín (30-33%) 100 ml

Mindkét csokoládét külön feldaraboljuk, és vízfürdőben tejszínnel külön-külön felolvasztjuk. Mindkettőbe vajat keverünk, és hagyjuk kissé lehűlni, majd váltakozva a gyümölcsre öntögetjük.

Csokoládék elkészítése

5. 

A kalácsot 3 órára hűtőbe helyezzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés