Mandarinos-ananászos csokoládés kalács
Lágy gyümölcsös-csokis szelet
recept,recept fotó,rétesliszt,ananász,mandarin befőtt,csokoládé 85%,fehércsokoládé,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
ananász | 340 | gramm | |
csokoládé 85% | 200 | gramm | |
fehércsokoládé | 200 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
mandarin befőtt | 175 | gramm | |
porcukor | 60 | gramm | |
rétesliszt | 190 | gramm | |
só | - | ||
tojássárgája | 1 | darab | |
vaj | 155 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
vaj 125 gramm • rétesliszt 190 gramm • porcukor 60 gramm • só • tojássárgája 1 darab
A vajat a liszttel, porcukorral, csipetnyi sóval és tojássárgájával jól összekeverjük, majd tésztát készítünk belőle.
2. Piskóta sütése
A tésztát egy órára hűvös helyre rakjuk. Egy kerek sütőformát kivajazunk. A tésztát szétgyúrjuk és belerakjuk a formába, úgy hogy 2cm magas széle maradjon. 200 °C-on kb 15 percig sütjük.
3. Gyümölcs elhelyezése
ananász 340 gramm • mandarin befőtt 175 gramm
A mandarinokat, és az ananászt szétrakjuk a piskótalapra.
4. Csokoládék elkészítése
csokoládé 85% 200 gramm • fehércsokoládé 200 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter • vaj 15 gramm • vaj 15 gramm • habtejszín (30-33%) 100 milliliter
Mindkét csokoládét külön feldaraboljuk, és vízfürdőben tejszínnel külön-külön felolvasztjuk. Mindkettőbe vajat keverünk, és hagyjuk kissé lehűlni, majd váltakozva a gyümölcsre öntögetjük.
5.
A kalácsot 3 órára hűtőbe helyezzük.
Jó étvágyat!