szakacsreceptek.hu

Mandarinos-ananászos csokoládés kalács

    

Lágy gyümölcsös-csokis szelet

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
ananász340gramm
csokoládé 85%200gramm
fehércsokoládé200gramm
habtejszín (30-33%)200milliliter
mandarin befőtt175gramm
porcukor60gramm
rétesliszt190gramm
-
tojássárgája1darab
vaj155gramm

1. Tészta elkészítése

vaj 125 gramm  rétesliszt 190 gramm  porcukor 60 gramm    tojássárgája 1 darab

A vajat a liszttel, porcukorral, csipetnyi sóval és tojássárgájával jól összekeverjük, majd tésztát készítünk belőle.

Tészta elkészítése

2. Piskóta sütése

A tésztát egy órára hűvös helyre rakjuk. Egy kerek sütőformát kivajazunk. A tésztát szétgyúrjuk és belerakjuk a formába, úgy hogy 2cm magas széle maradjon. 200 °C-on kb 15 percig sütjük.

Piskóta sütése

3. Gyümölcs elhelyezése

ananász 340 gramm  mandarin befőtt 175 gramm

A mandarinokat, és az ananászt szétrakjuk a piskótalapra.

Gyümölcs elhelyezése

4. Csokoládék elkészítése

csokoládé 85% 200 gramm  fehércsokoládé 200 gramm  habtejszín (30-33%) 100 milliliter  vaj 15 gramm  vaj 15 gramm  habtejszín (30-33%) 100 milliliter

Mindkét csokoládét külön feldaraboljuk, és vízfürdőben tejszínnel külön-külön felolvasztjuk. Mindkettőbe vajat keverünk, és hagyjuk kissé lehűlni, majd váltakozva a gyümölcsre öntögetjük.

Csokoládék elkészítése

5. 

A kalácsot 3 órára hűtőbe helyezzük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés