Mézes kalács

Nagyon finom recept egy igazán fantasztikus mézes kalácsra.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,kakaó,sütőpor a mézeskalácsba,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 13 | teáskanál kcal | |
főzőcsokoládé | 0 ?? | kcal | |
kakaó | 2 62 | evőkanál kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
porcukor | 300 1164 | gramm kcal | |
rétesliszt | 400 1424 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
saját választás szerinti lekvár | 2 ?? | evőkanál kcal | |
saját választás szerinti lekvár | 0 ?? | kcal | |
sütőpor a mézeskalácsba | 1 ?? | darab kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
rétesliszt 400 gramm • porcukor 300 gramm • tyúk tojás 2 darab • napraforgó olaj 100 milliliter • saját választás szerinti lekvár 2 evőkanál • fahéj, őrölt 1 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kakaó 2 evőkanál • sütőpor a mézeskalácsba 1 darab
Az összes alapanyagot égy tálban jól összekeverjük.


3.
A tésztát a lapra kiborítjuk.

4.
Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

5.
saját választás szerinti lekvár • főzőcsokoládé
Miután megsült még a forró tésztára rá rakjuk a lekvárt és így hűlni hagyjuk. Ezután leöntjük csokoládé mázzal.

6.
A mézes kalácsot felszeleteljük, díszítjük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!