Kakaós-diós tekercs
Közkedvelt kalács joghurtos kelt tésztából. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is.
recept,recept fotó,kakaó,dió, darált,Kalácsok,Szlovák receptek
Kalácsok
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 400 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kakaó | 25 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
kristálycukor | 70 | gramm | |
mogyorós-kakaó krém | 50 | gramm | |
napraforgó olaj | 40 | milliliter | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 150 | gramm | |
porcukor | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • friss élesztő 20 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
Meleg tejbe élesztőt morzsolunk, majd egy kiskanál cukrot adunk hozzá. Kovászt készítünk.
2.
finomliszt 400 gramm • kristálycukor 20 gramm • só • tyúk tojás 2 darab • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 150 gramm
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, tojást és fehér joghurtot.
3.
napraforgó olaj 40 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
Hozzáadjuk az olajat, tejet, és a kovászt.
4.
Tésztát készítünk, amelyet meleg helyen letakarva kelni hagyunk.
5.
mogyorós-kakaó krém 50 gramm • kakaó 25 gramm
A kelt tésztát két részre osztjuk. Az egyik részét lisztel meghintett gyúródeszkán kinyújtunk, kb 40x35 cm méretre. A tésztára vékony rétegben kakaós-mogyorós krémet kenünk. A tetejét egyenletesen megszórjuk kakaóporral...
7.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát betekerjük, a szélét megkenjük felvert tojással, és a tészta széleit lezárjuk.
8.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tekercset. Az egész tekercset megkenjük egy felvert tojással, és néhány helyen egy villa segítségével megszurkáljuk.
Amíg az első tekercs sül, elkészítjük a tészta második felét is. A hozzávalók és a folyamat ugyan az.
9.
Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük kb 20 percig. A kész kalácsot porcukorral szórjuk meg. A másik tekercset ugyanilyen módon süssük meg.
10.
Kihűlés után felszeleteljük, és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!