szakacsreceptek.hu

Kakaós-diós tekercs

Közkedvelt kalács joghurtos kelt tésztából. Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek kedvence is.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 100 ml  friss élesztő 20 g  kristálycukor 1 TK

Meleg tejbe élesztőt morzsolunk, majd egy kiskanál cukrot adunk hozzá. Kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 400 g  kristálycukor 20 g    tyúk tojás 2 db  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 150 g

Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, tojást és fehér joghurtot.

3. 

napraforgó olaj 40 ml  zsírszegény tej 1,5% 100 ml

Hozzáadjuk az olajat, tejet, és a kovászt.

4. 

Tésztát készítünk, amelyet meleg helyen letakarva kelni hagyunk.

5. 

mogyorós-kakaó krém 50 g  kakaó 25 g

A kelt tésztát két részre osztjuk. Az egyik részét lisztel meghintett gyúródeszkán kinyújtunk, kb 40x35 cm méretre. A tésztára vékony rétegben kakaós-mogyorós krémet kenünk. A tetejét egyenletesen megszórjuk kakaóporral...

6. 

kristálycukor 50 g  dió, darált 100 g

... cukorral és darált dióval.

7. 

tyúk tojás 1 db

A tésztát betekerjük, a szélét megkenjük felvert tojással, és a tészta széleit lezárjuk.

8. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a tekercset. Az egész tekercset megkenjük egy felvert tojással, és néhány helyen egy villa segítségével megszurkáljuk.
Amíg az első tekercs sül, elkészítjük a tészta második felét is. A hozzávalók és a folyamat ugyan az.

9. 

porcukor

Előmelegített sütőben 180°C-on sütjük kb 20 percig. A kész kalácsot porcukorral szórjuk meg. A másik tekercset ugyanilyen módon süssük meg.

10. 

Kihűlés után felszeleteljük, és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés