szakacsreceptek.hu

Ribizlis kalács

     

Gyümölcsös sütemény friss fekete ribizliből.

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Fahéj, őrölt1teáskanál
Fekete ribizli250gramm
Finomliszt200gramm
Kakaó2evőkanál
Napraforgó olaj80milliliter
Nádcukor80gramm
Porcukor100gramm
Porcukor
Sütőpor½csomag
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%120milliliter
Tyúk tojás4darab
Vaj50gramm

1. 

fekete ribizli 250 g

A fekete ribizlit megmossuk, megpucoljuk.

2. 

nádcukor 80 g  vaj 50 g

Egy mélyebb sütőlapot 32x22 cm sütőpapírral bélelünk, majd barna cukorral megszórjuk. A cukorra egyenletesen vajat reszelünk.

3. 

fahéj, őrölt 1 TK

A vajra rászórjuk a ribizlit és megszórjuk fahéjjal.

4. 

tyúk tojás 4 db  porcukor 100 g  kakaó 2 EK

A fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgáját cukorral és kakaóval kikeverjük.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 120 ml  napraforgó olaj 80 ml

A sárgájához tejet és olajat keverünk.

6. 

finomliszt 200 g  sütőpor ½ cs

A lisztet sütőporral összekeverjük, és a tojássárgájába keverjük.

7. 

A végén könnyedén belekeverjük a fehérjét is.

8. 

A tésztát ráöntjük a ribizlire.

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig sütjük.

10. 

porcukor

Sütés után hagyjuk kissé lehűlni, és még melegen borítjuk ki, majd távolítjuk el a sütőpapírt, és szeleteljük fel, majd szórjuk meg cukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés