Ribizlis kalács
Gyümölcsös sütemény friss fekete ribizliből.
recept,recept fotó,fekete ribizli,kakaó,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 1 | teáskanál | |
fekete ribizli | 250 | gramm | |
finomliszt | 200 | gramm | |
kakaó | 2 | evőkanál | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
nádcukor | 80 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | - | ||
sütőpor | ½ | csomag | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 120 | milliliter | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 50 | gramm |
Recept
2.
nádcukor 80 gramm • vaj 50 gramm
Egy mélyebb sütőlapot 32x22 cm sütőpapírral bélelünk, majd barna cukorral megszórjuk. A cukorra egyenletesen vajat reszelünk.
4.
tyúk tojás 4 darab • porcukor 100 gramm • kakaó 2 evőkanál
A fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgáját cukorral és kakaóval kikeverjük.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 120 milliliter • napraforgó olaj 80 milliliter
A sárgájához tejet és olajat keverünk.
6.
finomliszt 200 gramm • sütőpor ½ csomag
A lisztet sütőporral összekeverjük, és a tojássárgájába keverjük.
7.
A végén könnyedén belekeverjük a fehérjét is.
8.
A tésztát ráöntjük a ribizlire.
9.
Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig sütjük.
10.
Sütés után hagyjuk kissé lehűlni, és még melegen borítjuk ki, majd távolítjuk el a sütőpapírt, és szeleteljük fel, majd szórjuk meg cukorral.
Jó étvágyat!