RECEPTEK

Ribizlis kalács

Ribizlis kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Gyümölcsös sütemény friss fekete ribizliből.

recept,recept fotó,fekete ribizli,kakaó,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt1teáskanál
fekete ribizli250gramm
finomliszt200gramm
kakaó2evőkanál
napraforgó olaj80milliliter
nádcukor80gramm
porcukor100gramm
porcukor-
sütőpor½csomag
teljes zsírtartalmú tej 3,5%120milliliter
tyúk tojás4darab
vaj50gramm

 

Recept

1. 

fekete ribizli 250 gramm

A fekete ribizlit megmossuk, megpucoljuk.

A fekete ribizlit megmossuk, megpucoljuk....

2. 

nádcukor 80 gramm  vaj 50 gramm

Egy mélyebb sütőlapot 32x22 cm sütőpapírral bélelünk, majd barna cukorral megszórjuk. A cukorra egyenletesen vajat reszelünk.

Egy mélyebb sütőlapot 32x22 cm sütőpapírral...

3. 

fahéj, őrölt 1 teáskanál

A vajra rászórjuk a ribizlit és megszórjuk fahéjjal.

A vajra rászórjuk a ribizlit és megszórjuk...

4. 

tyúk tojás 4 darab  porcukor 100 gramm  kakaó 2 evőkanál

A fehérjéből kemény habot készítünk, és a sárgáját cukorral és kakaóval kikeverjük.

A fehérjéből kemény habot készítünk, és a...

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 120 milliliter  napraforgó olaj 80 milliliter

A sárgájához tejet és olajat keverünk.

A sárgájához tejet és olajat keverünk....

6. 

finomliszt 200 gramm  sütőpor ½ csomag

A lisztet sütőporral összekeverjük, és a tojássárgájába keverjük.

A lisztet sütőporral összekeverjük, és a...

7. 

A végén könnyedén belekeverjük a fehérjét is.

A végén könnyedén belekeverjük a fehérjét...

8. 

A tésztát ráöntjük a ribizlire.

A tésztát ráöntjük a ribizlire....

9. 

Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig sütjük.

Előmelegített sütőben 180°C-on, 35 percig...

10. 

porcukor

Sütés után hagyjuk kissé lehűlni, és még melegen borítjuk ki, majd távolítjuk el a sütőpapírt, és szeleteljük fel, majd szórjuk meg cukorral.

Sütés után hagyjuk kissé lehűlni, és még...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés