RECEPTEK

Teljes kiőrlésű lepény szilvával

Teljes kiőrlésű lepény szilvával

Ízletes lepény szilvából, amely teljes kiőrlésű lisztből készül.

recept,recept fotó,teljes kiőrlésű tönköly liszt,szárított (instant) élesztő,szilva ,fahéj, őrölt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj cukor-
fahéj, őrölt-
finomliszt0
kristálycukor30gramm
szilva -
szárított (instant) élesztő6gramm
-
teljes kiőrlésű tönköly liszt500gramm
vaj125gramm
vaj0
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

teljes kiőrlésű tönköly liszt 500 gramm  vaj 125 gramm  kristálycukor 30 gramm    zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  szárított (instant) élesztő 6 gramm

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk olvasztott kihűlt vajat, cukrot, csipetnyi sót, meleg tejet, és az élesztőt.

2. 

Tésztát dagasztunk, és letakarva egy óráig kelni hagyjuk.

3. 

finomliszt

A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy nagyobb, esetleg két kisebb (30x20cm)sütőlap méretére.

4. 

vaj  finomliszt  szilva   fahéj, őrölt

A tésztát belerakjuk liszttel meghintett sütőlapokra és további 20 percig kelni hagyjuk. Majd rárakjuk a félbevágott szilvákat és megszórjuk fahéjjal.

5. 

vaj  fahéj cukor

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 12 percig sütjük. A megsült kalácsot megkenjük olvasztott vajjal, hogy ne száradjon ki. Miután kihűlt, megszórjuk fahéjas cukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit