szakacsreceptek.hu

Teljes kiőrlésű lepény szilvával

Ízletes lepény szilvából, amely teljes kiőrlésű lisztből készül.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

teljes kiőrlésű tönköly liszt 500 g  vaj 125 g  kristálycukor 30 g    zsírszegény tej 1,5% 250 ml  szárított (instant) élesztő 6 g

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk olvasztott kihűlt vajat, cukrot, csipetnyi sót, meleg tejet, és az élesztőt.

2. 

Tésztát dagasztunk, és letakarva egy óráig kelni hagyjuk.

3. 

finomliszt

A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy nagyobb, esetleg két kisebb (30x20cm)sütőlap méretére.

4. 

vaj  finomliszt  szilva   fahéj, őrölt

A tésztát belerakjuk liszttel meghintett sütőlapokra és további 20 percig kelni hagyjuk. Majd rárakjuk a félbevágott szilvákat és megszórjuk fahéjjal.

5. 

vaj  fahéj cukor

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 12 percig sütjük. A megsült kalácsot megkenjük olvasztott vajjal, hogy ne száradjon ki. Miután kihűlt, megszórjuk fahéjas cukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés