Teljes kiőrlésű lepény szilvával

Ízletes lepény szilvából, amely teljes kiőrlésű lisztből készül.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű tönköly liszt,szárított (instant) élesztő,szilva ,fahéj, őrölt,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | 0 ?? | kcal | |
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 30 121 | gramm kcal | |
szilva | 0 ?? | kcal | |
szárított (instant) élesztő | 6 24 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 500 1700 | gramm kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 250 120 | milliliter kcal |
Recept
1.
teljes kiőrlésű tönköly liszt 500 gramm • vaj 125 gramm • kristálycukor 30 gramm • só • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • szárított (instant) élesztő 6 gramm
A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk olvasztott kihűlt vajat, cukrot, csipetnyi sót, meleg tejet, és az élesztőt.

2.
Tésztát dagasztunk, és letakarva egy óráig kelni hagyjuk.

3.
A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy nagyobb, esetleg két kisebb (30x20cm)sütőlap méretére.

4.
vaj • finomliszt • szilva • fahéj, őrölt
A tésztát belerakjuk liszttel meghintett sütőlapokra és további 20 percig kelni hagyjuk. Majd rárakjuk a félbevágott szilvákat és megszórjuk fahéjjal.

5.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 12 percig sütjük. A megsült kalácsot megkenjük olvasztott vajjal, hogy ne száradjon ki. Miután kihűlt, megszórjuk fahéjas cukorral.

Jó étvágyat!