RECEPTEK

Teljes kiőrlésű lepény szilvával

Teljes kiőrlésű lepény szilvával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Ízletes lepény szilvából, amely teljes kiőrlésű lisztből készül.

recept,recept fotó,teljes kiőrlésű tönköly liszt,szárított (instant) élesztő,szilva ,fahéj, őrölt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj cukor-
fahéj, őrölt-
finomliszt0
kristálycukor30gramm
szilva -
szárított (instant) élesztő6gramm
-
teljes kiőrlésű tönköly liszt500gramm
vaj125gramm
vaj0
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

 

Recept

1. 

teljes kiőrlésű tönköly liszt 500 gramm  vaj 125 gramm  kristálycukor 30 gramm    zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  szárított (instant) élesztő 6 gramm

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk olvasztott kihűlt vajat, cukrot, csipetnyi sót, meleg tejet, és az élesztőt.

A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk...

2. 

Tésztát dagasztunk, és letakarva egy óráig kelni hagyjuk.

Tésztát dagasztunk, és letakarva egy óráig...

3. 

finomliszt

A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy nagyobb, esetleg két kisebb (30x20cm)sütőlap méretére.

A megkelt tésztát liszttel meghintett...

4. 

vaj  finomliszt  szilva   fahéj, őrölt

A tésztát belerakjuk liszttel meghintett sütőlapokra és további 20 percig kelni hagyjuk. Majd rárakjuk a félbevágott szilvákat és megszórjuk fahéjjal.

A tésztát belerakjuk liszttel meghintett...

5. 

vaj  fahéj cukor

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 12 percig sütjük. A megsült kalácsot megkenjük olvasztott vajjal, hogy ne száradjon ki. Miután kihűlt, megszórjuk fahéjas cukorral.

Előmelegített sütőben 200°C-on kb 12 percig...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés