Teljes kiőrlésű lepény szilvával
Ízletes lepény szilvából, amely teljes kiőrlésű lisztből készül.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű tönköly liszt,szárított (instant) élesztő,szilva ,fahéj, őrölt,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | - | ||
fahéj, őrölt | - | ||
finomliszt | 0 | ||
kristálycukor | 30 | gramm | |
szilva | - | ||
szárított (instant) élesztő | 6 | gramm | |
só | - | ||
teljes kiőrlésű tönköly liszt | 500 | gramm | |
vaj | 125 | gramm | |
vaj | 0 | ||
zsírszegény tej 1,5% | 250 | milliliter |
Recept
1.
teljes kiőrlésű tönköly liszt 500 gramm • vaj 125 gramm • kristálycukor 30 gramm • só • zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter • szárított (instant) élesztő 6 gramm
A lisztet egy tálba szórjuk, hozzáadunk olvasztott kihűlt vajat, cukrot, csipetnyi sót, meleg tejet, és az élesztőt.
2.
Tésztát dagasztunk, és letakarva egy óráig kelni hagyjuk.
3.
A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk egy nagyobb, esetleg két kisebb (30x20cm)sütőlap méretére.
4.
vaj • finomliszt • szilva • fahéj, őrölt
A tésztát belerakjuk liszttel meghintett sütőlapokra és további 20 percig kelni hagyjuk. Majd rárakjuk a félbevágott szilvákat és megszórjuk fahéjjal.
5.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 12 percig sütjük. A megsült kalácsot megkenjük olvasztott vajjal, hogy ne száradjon ki. Miután kihűlt, megszórjuk fahéjas cukorral.
Jó étvágyat!