szakacsreceptek.hu

Mákos-diós mézeskalács

NO_DESC_

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 20 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Dió125gramm
Fahéj, őrölt½teáskanál
Fahéjas cukor
Finomliszt200gramm
Méz 150gramm
Porcukor50gramm
Tojásfehérje1darab
Tojássárgája1darab
Tyúk tojás2darab
Vaj120gramm
Zsírszegény tej 1,5%100milliliter
Őrölt mák125gramm

1. 

finomliszt 200 g  porcukor 50 g  vaj 120 g  tojássárgája 1 db  fahéj, őrölt ½ TK

Egy tálba lisztet, cukrot puha vajat, tojássárgáját és fahéjat szórunk.

2. 

Tésztát dolgozunk ki és 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

3. 

őrölt mák 125 g  zsírszegény tej 1,5% 100 ml

Tejet forralunk, és beleszórjuk a mákot, megkeverjük.

4. 

dió 125 g

A diót apróra vágjuk.

5. 

méz  150 g

A diót és mézet belekeverjük a mákba. A masszát hagyjuk kihűlni.

6. 

A tésztát kivesszük a hűtőből. A tészta 3/4-ét (20x30cm) sütőlapra egyenletesen a szélekig szétkenjük. A széleit elegyengetjük.

7. 

A tészta felmaradt negyedéből liszttel meghintett lapon apró formákat vágunk ki.

8. 

tyúk tojás 2 db  tojásfehérje 1 db

A kihűlt diós-mákos töltelékbe felvert tojást keverünk. Egy kis tojást hagyunk a kivágott formák megkenésére is.

9. 

A tölteléket ráöntjük a tésztára. Ráhelyezzük a kivágott formákat és óvatosan tojással megkenjük.

10. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 10 percig sütjük. Majd a kalácsot alufóliával letakarjuk, és további 25 percig sütjük. Az utolsó 5 percre újra kitakarjuk.

11. 

fahéjas cukor

A kihűlt kalácsot fahéjas cukorral szórjuk és háromszög formára vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés