szakacsreceptek.hu

Mákos-diós mézeskalács

    

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
dió125gramm
fahéj cukor-
fahéj, őrölt½teáskanál
finomliszt200gramm
méz 150gramm
porcukor50gramm
tojásfehérje1darab
tojássárgája1darab
tyúk tojás2darab
vaj120gramm
zsírszegény tej 1,5%100milliliter
őrölt mák125gramm

1. 

finomliszt 200 gramm  porcukor 50 gramm  vaj 120 gramm  tojássárgája 1 darab  fahéj, őrölt ½ teáskanál

Egy tálba lisztet, cukrot puha vajat, tojássárgáját és fahéjat szórunk.

2. 

Tésztát dolgozunk ki és 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

3. 

őrölt mák 125 gramm  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

Tejet forralunk, és beleszórjuk a mákot, megkeverjük.

4. 

dió 125 gramm

A diót apróra vágjuk.

5. 

méz  150 gramm

A diót és mézet belekeverjük a mákba. A masszát hagyjuk kihűlni.

6. 

A tésztát kivesszük a hűtőből. A tészta 3/4-ét (20x30cm) sütőlapra egyenletesen a szélekig szétkenjük. A széleit elegyengetjük.

7. 

A tészta felmaradt negyedéből liszttel meghintett lapon apró formákat vágunk ki.

8. 

tyúk tojás 2 darab  tojásfehérje 1 darab

A kihűlt diós-mákos töltelékbe felvert tojást keverünk. Egy kis tojást hagyunk a kivágott formák megkenésére is.

9. 

A tölteléket ráöntjük a tésztára. Ráhelyezzük a kivágott formákat és óvatosan tojással megkenjük.

10. 

Előmelegített sütőben 180°C-on 10 percig sütjük. Majd a kalácsot alufóliával letakarjuk, és további 25 percig sütjük. Az utolsó 5 percre újra kitakarjuk.

11. 

fahéj cukor

A kihűlt kalácsot fahéjas cukorral szórjuk és háromszög formára vágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés