szakacsreceptek.hu

Sült törökméz

Egy édes finomság nemcsak kicsiknek :)

 

Adag: 25

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 
Csokoládé
Dió50gramm
Kristálycukor200gramm
Mandulaszirom50gramm
Mogyoró100gramm
Méz 200gramm
Tojásfehérje4darab
Tortaostya85gramm
Víz50milliliter

1. 

mogyoró 100 g  dió 50 g  mandulaszirom 50 g

A diókat felaprítjuk, majd összekeverjük a mandulaszirmokkal.

2. 

méz  200 g  kristálycukor 200 g  víz 50 ml

Vízből és cukorból szirupot főzünk. Felolvasztjuk és felmelegítjük (nem főzzük) a mézet.

3. 

tojásfehérje 4 db 

Tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot készítünk.

4. 

A fehérjéből készült habot áthelyezzük egy lábasba, amelyet egy nagyobb forró vízzel teli lábasba teszünk. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a cukorszirupot.

5. 

Lassanként hozzáöntjük a meleg mézet és 10 percig sűrűsödésig keverjük.

6. 

Hozzákeverjük az elkészített diós keveréket. Egy sűrű szilárdabb massza jön létre.

8. 

tortaostya 85 g

Egy tálcára egymás mellé két tortalapot helyezünk.

9. 

Rákenjük a fehér masszát.

10. 

Letakarjuk tortalappal...

11. 

...majd egy nem túl nehéz nehezéket teszünk rá és hűvös helyen állni hagyjuk.

12. 

Ezután a török mézet felvágjuk kockákra, és egy sütőlapra helyezzük.

13. 

45 percig 160°C fokon sütjük.

14. 

A megsült kockákat azonnal levesszük a sütőlapról, nehogy odaragadjanak.

15. 

csokoládé

Leöntjük olvasztott csokoládéval és hagyjuk kihűlni.

16. 

Az egyes darabokat celofánba csomagoljuk.

17. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés