szakacsreceptek.hu

Sült törökméz

    

Egy édes finomság nemcsak kicsiknek :)

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
csokoládé-
dió50gramm
kristálycukor200gramm
mandulaszirom50gramm
mogyoró100gramm
méz 200gramm
-
tojásfehérje4darab
tortaostya85gramm
víz50milliliter

1. 

mogyoró 100 gramm  dió 50 gramm  mandulaszirom 50 gramm

A diókat felaprítjuk, majd összekeverjük a mandulaszirmokkal.

2. 

méz  200 gramm  kristálycukor 200 gramm  víz 50 milliliter

Vízből és cukorból szirupot főzünk. Felolvasztjuk és felmelegítjük (nem főzzük) a mézet.

3. 

tojásfehérje 4 darab 

Tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot készítünk.

4. 

A fehérjéből készült habot áthelyezzük egy lábasba, amelyet egy nagyobb forró vízzel teli lábasba teszünk. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a cukorszirupot.

5. 

Lassanként hozzáöntjük a meleg mézet és 10 percig sűrűsödésig keverjük.

6. 

Hozzákeverjük az elkészített diós keveréket. Egy sűrű szilárdabb massza jön létre.

7. 

tortaostya 85 gramm

Egy tálcára egymás mellé két tortalapot helyezünk.

8. 

Rákenjük a fehér masszát.

9. 

Letakarjuk tortalappal...

10. 

...majd egy nem túl nehéz nehezéket teszünk rá és hűvös helyen állni hagyjuk.

11. 

Ezután a török mézet felvágjuk kockákra, és egy sütőlapra helyezzük.

12. 

45 percig 160°C fokon sütjük.

13. 

A megsült kockákat azonnal levesszük a sütőlapról, nehogy odaragadjanak.

14. 

csokoládé

Leöntjük olvasztott csokoládéval és hagyjuk kihűlni.

15. 

Az egyes darabokat celofánba csomagoljuk.

16. 

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés