szakacsreceptek.hu

Krémszelet mascarpone-val

Kitűnő sütemény vaníliás krémmel, mascarponéval és tejszínhabbal.

 

Adag: 40

Az elkészítés ideje: 1 h. 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kakaó2evőkanál
Kristálycukor8evőkanál
Mascarpone250gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Porcukor100gramm
Porcukor2evőkanál
Rétesliszt8evőkanál
Sütőpor2teáskanál
Tyúk tojás7darab
Vaj250gramm
Vaníliacukor20gramm
Vaníliás puding -por40gramm
Zsírszegény tej 1,5%½liter

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 7 db  kristálycukor 8 EK  napraforgó olaj 2 EK  rétesliszt 8 EK  sütőpor 2 TK  kakaó 2 EK

A tojássárgákat kristálycukorral elkeverünk, hozzáadunk olajat, lisztet, melyben sütőport kevertünk el, a végén pedig óvatosan belerakjuk a felvert fehérje habot. A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felébe kakaót keverünk.

A tészta elkészítése

2. 

Kivajazott liszttel meghintet sütőlapra váltogatva öntjük ki, úgy hogy márványozás jöjjön létre.

3. 

180-200 °C-on sütjük 10 percig. A megsült lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk..

4. A pudingkrém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% ½ l  vaníliás puding -por 40 g  vaníliacukor 10 g

Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.

A pudingkrém elkészítése

5. 

vaj 250 g  porcukor 100 g

A kihűlt pudinghoz lassan puha vajat keverünk, majd cukorral ízlés szerint ízesítjük, és sima krémet készítünk belőle.

6. Tejszínhabkrém készítése

habtejszín (30-33%) 250 ml  mascarpone 250 g  vaníliacukor 10 g  porcukor 2 EK

Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk. Mascarpone sajtot és a cukrot jól kikeverjük, és könnyedén belekeverjük a tejszínhabot.

Tejszínhabkrém készítése

7. Töltés és díszítés

A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és elegyengetjük. A süteményt kockákra szeleteljük.

Töltés és díszítés

8. 

A pudingkrém tetejére cukrász zacskó segítségével tejszínhab krémet nyomunk, saját fantáziánk alapján. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés