szakacsreceptek.hu

Krémszelet mascarpone-val

     

Kitűnő sütemény vaníliás krémmel, mascarponéval és tejszínhabbal.

Főzőcske

Adag

40

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
habtejszín (30-33%)250milliliter
kakaó2evőkanál
kristálycukor8evőkanál
mascarpone250gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor100gramm
porcukor2evőkanál
rétesliszt8evőkanál
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás7darab
vaj250gramm
vaníliacukor20gramm
vaníliás puding -por40gramm
zsírszegény tej 1,5%½liter

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 7 darab  kristálycukor 8 evőkanál  napraforgó olaj 2 evőkanál  rétesliszt 8 evőkanál  sütőpor 2 teáskanál  kakaó 2 evőkanál

A tojássárgákat kristálycukorral elkeverünk, hozzáadunk olajat, lisztet, melyben sütőport kevertünk el, a végén pedig óvatosan belerakjuk a felvert fehérje habot. A tésztát kétfelé osztjuk. Egyik felébe kakaót keverünk.

A tészta elkészítése

2. 

Kivajazott liszttel meghintet sütőlapra váltogatva öntjük ki, úgy hogy márványozás jöjjön létre.

3. 

180-200 °C-on sütjük 10 percig. A megsült lapot kiborítjuk és hűlni hagyjuk..

4. A pudingkrém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% ½ liter  vaníliás puding -por 40 gramm  vaníliacukor 10 gramm

Tálkába kevés tejet öntünk (a többit felforraljuk), és belekeverjük a pudingport vanília cukorral. Beleöntjük a forró tejbe és sűrű pudingot főzünk belőle.

A pudingkrém elkészítése

5. 

vaj 250 gramm  porcukor 100 gramm

A kihűlt pudinghoz lassan puha vajat keverünk, majd cukorral ízlés szerint ízesítjük, és sima krémet készítünk belőle.

6. Tejszínhabkrém készítése

habtejszín (30-33%) 250 milliliter  mascarpone 250 gramm  vaníliacukor 10 gramm  porcukor 2 evőkanál

Elektromos habverővel tejszínhabot készítünk. Mascarpone sajtot és a cukrot jól kikeverjük, és könnyedén belekeverjük a tejszínhabot.

Tejszínhabkrém készítése

7. Töltés és díszítés

A kihűlt tésztalapra pudingkrémet rakunk, és elegyengetjük. A süteményt kockákra szeleteljük.

Töltés és díszítés

8. 

A pudingkrém tetejére cukrász zacskó segítségével tejszínhab krémet nyomunk, saját fantáziánk alapján. A süteményt hideg helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés