Granko szelet
Sütemény kakaós piskótával és sűrű kakaós krémmel, fehér habbal díszítve.
recept,recept fotó,instant kakaó,tojásfehérje,Sütemények
Sütemények
kategóriak
Sütemények ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
finomliszt | 280 | gramm | |
instant kakaó | 17 | evőkanál | |
kristálycukor | 180 | gramm | |
napraforgó olaj | 80 | milliliter | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
porcukor | 250 | gramm | |
sárgabarack lekvár | 200 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 4 | darab | |
tojássárgája | 4 | darab | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
vaj | 250 | gramm | |
vaníliacukor | 10 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 520 | milliliter |
Recept
1. A tészta elkészítése
tyúk tojás 4 darab • vaníliacukor 10 gramm • kristálycukor 180 gramm • napraforgó olaj 80 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter • finomliszt 280 gramm • sütőpor 8 gramm • instant kakaó 5 evőkanál
A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A tojássárgájához hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot, olajat, tejet, lisztet sütőporral keverve, instant kakaóport és az egészet összekeverjük. A végén hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot és óvatosan megkeverjük.
2.
A tésztát kiöntjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra, és 20 percig sütjük.
3.
sárgabarack lekvár 200 gramm
A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabarack lekvárral.
4. A krém elkészítése
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliás puding -por 40 gramm • tojássárgája 4 darab • vaj 250 gramm • instant kakaó 12 evőkanál • porcukor 3 evőkanál
A tej 1/4-ét egy külön csészébe öntjük, a többit pedig felforraljuk. Az elkülönített 1/4 tejhez hozzáadjuk a pudingport, tojássárgáját, alaposan elkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez és megfőzzük a sűrű pudingot. A pudingot hagyjuk kihűlni. A kihűlés után hozzákeverjük az olvasztott vajat, cukrot és kakaót. Sima krémet készítünk belőle.
5.
A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült piskóta lapon.
6. A fehérje hab elkészítése
tojásfehérje 4 darab • porcukor 250 gramm
Gőzfürdőben fehérjéből és cukorból kemény habot készítünk.
7.
A fehérje habot habzsák segítségével felvisszük a süteményre.
Jó étvágyat!