RECEPTEK

Granko szelet

Granko szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Sütemény kakaós piskótával és sűrű kakaós krémmel, fehér habbal díszítve.

recept,recept fotó,instant kakaó,tojásfehérje,Sütemények

Sütemények

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sütemények  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé

0

??

kcal

finomliszt

280

972

gramm

kcal

instant kakaó

17

969

evőkanál

kcal

kristálycukor

180

724

gramm

kcal

napraforgó olaj

80

720

milliliter

kcal

porcukor

3

117

evőkanál

kcal

porcukor

250

970

gramm

kcal

sárgabarack lekvár

200

390

gramm

kcal

sütőpor

8

6

gramm

kcal

tojásfehérje

4

68

darab

kcal

tojássárgája

4

228

darab

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

vaj

250

1835

gramm

kcal

vaníliacukor

10

37

gramm

kcal

vaníliás puding -por

40

142

gramm

kcal

zsírszegény tej 1,5%

520

250

milliliter

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  vaníliacukor 10 gramm  kristálycukor 180 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter  finomliszt 280 gramm  sütőpor 8 gramm  instant kakaó 5 evőkanál

A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A tojássárgájához hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot, olajat, tejet, lisztet sütőporral keverve, instant kakaóport és az egészet összekeverjük. A végén hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot és óvatosan megkeverjük.

A tojássárgáját elválasztjuk a...

2. 

A tésztát kiöntjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra, és 20 percig sütjük.

A tésztát kiöntjük a zsiradékkal kikent és...

3. 

sárgabarack lekvár 200 gramm

A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabarack lekvárral.

A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd...

4. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  tojássárgája 4 darab  vaj 250 gramm  instant kakaó 12 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A tej 1/4-ét egy külön csészébe öntjük, a többit pedig felforraljuk. Az elkülönített 1/4 tejhez hozzáadjuk a pudingport, tojássárgáját, alaposan elkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez és megfőzzük a sűrű pudingot. A pudingot hagyjuk kihűlni. A kihűlés után hozzákeverjük az olvasztott vajat, cukrot és kakaót. Sima krémet készítünk belőle.

A tej 1/4-ét egy külön csészébe öntjük, a...

5. 

A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült piskóta lapon.

A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült...

6. A fehérje hab elkészítése

tojásfehérje 4 darab  porcukor 250 gramm

Gőzfürdőben fehérjéből és cukorból kemény habot készítünk.

Gőzfürdőben fehérjéből és cukorból kemény...

7. 

A fehérje habot habzsák segítségével felvisszük a süteményre.

A fehérje habot habzsák segítségével...

8. 

csokoládé

Megszórjuk csokoládé reszelékkel.

Megszórjuk csokoládé reszelékkel....

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés