szakacsreceptek.hu

Granko szelet

    

Sütemény kakaós piskótával és sűrű kakaós krémmel, fehér habbal díszítve.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  vaníliacukor 10 gramm  kristálycukor 180 gramm  napraforgó olaj 80 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 120 milliliter  finomliszt 280 gramm  sütőpor 8 gramm  instant kakaó 5 evőkanál

A tojássárgáját elválasztjuk a tojásfehérjétől. A tojássárgájához hozzáadjuk a vaníliacukrot, kristálycukrot, olajat, tejet, lisztet sütőporral keverve, instant kakaóport és az egészet összekeverjük. A végén hozzáadjuk a tojásfehérjéből felvert habot és óvatosan megkeverjük.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát kiöntjük a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra, és 20 percig sütjük.

3. 

sárgabarack lekvár 200 gramm

A megsült piskótát hagyjuk kihűlni, majd megkenjük sárgabarack lekvárral.

4. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  vaníliás puding -por 40 gramm  tojássárgája 4 darab  vaj 250 gramm  instant kakaó 12 evőkanál  porcukor 3 evőkanál

A tej 1/4-ét egy külön csészébe öntjük, a többit pedig felforraljuk. Az elkülönített 1/4 tejhez hozzáadjuk a pudingport, tojássárgáját, alaposan elkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez és megfőzzük a sűrű pudingot. A pudingot hagyjuk kihűlni. A kihűlés után hozzákeverjük az olvasztott vajat, cukrot és kakaót. Sima krémet készítünk belőle.

A krém elkészítése

5. 

A krémet egyenletesen szétkenjük a megsült piskóta lapon.

6. A fehérje hab elkészítése

tojásfehérje 4 darab  porcukor 250 gramm

Gőzfürdőben fehérjéből és cukorból kemény habot készítünk.

A fehérje hab elkészítése

7. 

A fehérje habot habzsák segítségével felvisszük a süteményre.

8. 

csokoládé

Megszórjuk csokoládé reszelékkel.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés